Foto: F64

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons nepievienosies Latvijas hokeja izlasei uz 2024. gada pasaules čempionātu Čehijā. Savukārt Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Elvis Merzļikins Rīgā gaidāms nākamnedēļ, portālam "Delfi" apstiprināja Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis.

"Mēs ar Girgensonu sezonas laikā esam sazinājušies vairākas reizes, un viņš savu nostāju nemainīja. Bez līguma izlasē viņš nespēlēs. Neko vairāk par to nekomentēšu," teica valstsvienības ģenerālmenedžeris, apstiprinot iepriekš portālā "Tvnet" pausto informāciju.

Girgensonam pēc šīs sezonas noslēdzas aizvadītajā vasarā noslēgtais viena gada līgums ar "Sabres". Jau iepriekš galvenais treneris Harijs Vītoliņš nebija pārliecināts, vai uzbrucējs vēlēsies spēlēt bez līguma.

Aizvadītajā sezonā Girgensons 63 spēlēs guva astoņus vārtus un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles, aizvadot savu nerezultatīvāko sezonu NHL karjerā. Pasaules spēcīgākajā hokeja līgā viņš kopumā aizvadījis 688 spēles, kurā guvis 89 vārtus un izdarījis 99 rezultatīvas piespēles.

Girgensons Latvijas izlasē iepriekšējo reizi spēlēja 2021. gadā, kad piedalījās olimpiskajā kvalifikācijā, bet pasaules čempionātā viņš pēdējo reizi spēlēja 2017. gadā. Uzbrucējs līdz šim Latvijas izlases rindās piedalījies četros pasaules čempionātos, 25 spēlēs sakrājot sešus (5+1) rezultativitātes punktus.

Savukārt "Blue Jackets" naktī uz trešdienu aizvadīs savu pēdējo spēli NHL regulārajā čempionātā. Merzļikins jau iepriekš apstiprināja savu pievienošanos Latvijas izlasei. Pēc sezonas beigām viņam jāaizvada tikšanās ar kluba vadību.

"Sagaidu, ka Elvis Rīgā varētu būt nākamās nedēļas sākumā," norādīja Kalvītis.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26.maijam. Latvijas izlases mači B apakšgrupā norisināsies Ostravā, kurās spēkus mēros arī ASV, Vācija, Zviedrija, Slovākija, Francija, Kazahstāna un Polija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!