Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas tiesneši Andris Ansons un Dāvis Zunde ceturto gadu pēc kārtas apkalpos spēles vīriešu IIHF pasaules čempionātā, šogad turnīram notiekot Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Ansons iepriekš strādājis Pekinas olimpiskajās spēlēs, kā arī trīs augstākās divīzijas U-20 pasaules čempionātos un vienā – U-18 konkurencē. Viņš pilnvērtīgi jau otro gadu darbojas Vācijas augstākajā līgā (DEL), abās sezonās saņemot arī iespēju apkalpot "play-off" finālspēles.

Tikmēr Zunde augstākajā līmenī iepriekš strādājis trīs elites pasaules čempionātos. Kopš 2021. gada Rīgā apkalpojis arī pasaules U-18 čempionātu ASV. Šosezon pilnvērtīgi strādājis "Optibet" Hokeja līgā (OHL) – 26 regulārā čempionāta spēles un 12 izslēgšanas turnīra mači, ieskaitot visas piecas OHL finālspēles.

Pagājušajā pasaules čempionātā Tamperē un Rīgā abi tiesneši apkalpoja arī izslēgšanas cīņas, strādājot čempionāta ceturtdaļfinālā. Tā bija pirmā reize, kad vienlaicīgi divi tiesneši no Latvijas saņem šādu pagodinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!