Foto: ZSC Lions

Latvijas uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Cīrihes "Lions" otrdien savā laukumā Šveices augstākās hokeja līgas (NL) fināla spēlē pieveica Ronalda Ķēniņa pārstāvēto "Lausanne" un finālsērijā uzvarēja ar 4-3.

Finālsērijas izšķirošajā septītajā spēlē "Lions" hokejisti bija pārāki ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0). Tas Cīrihes klubam bija desmitais čempionu tituls. Iepriekšējo reizi "Lions" par čempioniem kļuva 2018. gadā

Balcers piektajā finālspēlē gūtā savainojuma dēļ šajā mačā nespēlēja. Otrdien tika paziņots, ka viņš šogad savainojuma dēļ nepārstāvēs Latvijas izlasi.

Savukārt Ķēniņš "Lausanne" rindās astoņās minūtēs un desmit sekundēs uz ledus divreiz meta pa vārtiem un bija laukumā vienu vārtu zaudējumā.

"Lions" uzvaras vārtus 44 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām vārtus guva Jespers Fredēns, bet trešajā trešdaļā 2:0 panāca Juho Lammiko.

Pusfinālā "Lions" ar 4-0 pieveica "Zug", bet "Lausanne" ar 4-1 - "Fribourg-Gotteron".

Cīrihes "Lions" komandā Balcers šajā sezonā regulārajā čempionātā guva 20 vārtus un izdarīja 18 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas spēlēs viņš astoņās spēlēs guvis trīs vārtus un trīsreiz rezultatīvi piespēlējis. Šī viņam ir atgriešanās sezona Eiropas klubu hokejā.

Iepriekšējā sezonā par Šveices čempioni kļuva Latvijas uzbrucēja Denisa Smirnova un aizsarga Sanda Smona pārstāvētā Ženēvas "Servette", kas finālsērijā ar 4-3 pieveica "Biel-Bienne".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!