Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlasei 2024. gada pasaules čempionātā Čehijā nāksies iztikt bez viena no saviem uzbrukuma līderiem Rūdolfa Balcera, vēsta Latvijas Hokeja federācija.

Balceram spēlēt Latvijas izlasē liegs savainojums, kuru viņš guva Šveices spēcīgākās līgas čempionāta izslēgšanas spēļu fināla piektajā spēlē.

Cīrihes "Lions" komandā Balcers šajā sezonā regulārajā čempionātā guva 20 vārtus un izdarīja 18 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas spēlēs viņš astoņās spēlēs guvis trīs vārtus un trīsreiz rezultatīvi piespēlējis. Šī viņam ir atgriešanās sezona Eiropas klubu hokejā.

2023. gada pasaules čempionātā Balcers Latvijas izlasei bronzas medaļas palīdzēja izcīnīt ar diviem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Uz vietu Latvijas izlasē vairs nepretendē Kristofers Bindulis, kurš pārbaudes spēlē pret Šveici lauza roku, portālam "sportacentrs.com" teica galvenais treneris Harijs Vītoliņš. Bindulim nāksies izlaist vismaz pusgadu.

Bindulis sezonu pavadīja Slovākijas klubā Mihalovces "Dukla" rindās, un 32 spēlēs regulārajā čempionātā viņš guva divus vārtus un izdarīja piecas piespēles, bet 11 izslēgšanas cīņās viņš atzīmējās ar 1+3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!