Foto: HK Kurbads

Latvijas hokeja čempionāta jeb "Optibet" hokeja līgas (OHL) pērnās sezonas bronzas medaļnieki "Kurbads" nākamgad nespēlēs OHL, bet piedalīsies Latvijas pirmās līgas sacensībās, informē HK "Kurbads".

Lēmums nestartēt Latvijas hokeja virslīgā tika pieņemts pēc rūpīgas izvērtēšanas, ņemot vērā finansiālos apsvērumus, sponsoru aktivitāti un kluba ilgtermiņa attīstības analīzi. "Kurbads" norāda, ka šis lēmums ļaus klubam koncentrēt spēkus jaunu hokeja talantu audzināšanu un hokeja skolas "Kurbads" un ledus halles attīstībai. Rudenī blakus esošajai "Kurbads" hallei sāks darboties jaunā treniņu ledus halle, nodrošinot augstvērtīgu apmācību un treniņu apstākļus gan jaunajiem talantiem, gan esošajiem spēlētājiem.

"Pāreja uz pirmo līgu ir stratēģisks solis, lai stiprinātu mūsu komandas bāzi un dotu iespēju jaunajiem spēlētājiem iegūt pieredzi. Esmu pārliecināts, ka tas mums palīdzēs sagatavoties nākotnes izaicinājumiem un atgriezties vēl stiprākiem. Vēlos izteikt pateicību visiem kluba spēlētājiem, treneriem, sadarbības partneriem un līdzjutējiem par darbu un neatlaidīgo atbalstu aizvadītajā OHL sezonā, kurā, neskatoties uz dažādiem izaicinājumiem, "Kurbads" izcīnīja trešo vietu," paziņojumā medijiem citēts HK "Kurbads" īpašnieks Andis Pikāns.

Klubs arī atzīst, ka šajā sezonā nav izdevies piesaistīt jaunus sponsorus, kas ir viens no iemesliem lēmumam pāriet uz pirmo līgu. Neskatoties uz to, HK "Kurbads" turpinās strādāt pie finansējuma nodrošināšanas un cer uz līdzjutēju, partneru un sabiedrības atbalstu šajā procesā.

Lai veicinātu jauno hokejistu izaugsmi, HK "Kurbads" plāno uzsākt vairākas programmas un treniņnometnes, kurās spēlētājiem būs iespēja apgūt nepieciešamās prasmes un zināšanas no pieredzējušiem treneriem un spēlētājiem. Klubs arī aktīvi sadarbojas ar vietējām skolām un sporta organizācijām, lai piesaistītu jaunus talantus un nodrošinātu viņiem iespējas attīstīt savu potenciālu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!