Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa finālsērijas otrajā spēlē Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" atspēlējās un ar 4:1 (0:1, 1:0, 3:0) pieveica Edmontonas "Oilers", sērijā līdz četrām uzvarām panākot jau 2-0.

Stenlija kausa finālsērijas nākamās divas spēles notiks jau Edmontonā.

Edmontonas klubs savā vēsturē Stenlija kausa izcīņā tikai reizi atspēlējies no 0-2: 2006. gada otrās kārtas sērijā pret Sanhosē "Sharks". Savukārt Stenlija kausa finālā tikai piecos gadījumos no 54 kādai komandai izdevies atspēlēties pēc 0-2 sērijas sākumā.

Balinskis ir kopā ar komandu finālsērijā, tomēr Stenlija kausa mačos laukumā nav devies.

Pirmā perioda 12. minūtē Matiass Ekholms guva "Oilers" pirmo vārtus Stenlija kausa finālsērijā. Otrā perioda vidū Niko Mikola pēc teicamas Antona Lundela piespēles ar spēcīgu metienu izlīdzināja rezultātu. Trešā perioda ceturtajā minūtē Evanss Rodrigess izvirzīja vadībā jau "Panthers" – viņa metiens tika bloķēts, bet Rodrigess uzreiz atguva ripu un ar plaukstas metienu raidīja ripu vārtos.

Septiņas ar pusi minūtes pirms spēles beigām Rodrigess vairākumā panāca jau 3:1, bet divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Ārons Ekblads raidīja ripu jau tukšos "Oilers" vārtos.

"Panthers" uzvaru gan aizēnoja komandas kapteiņa Aleksandra Barkova savainojums. Trešā perioda vidū viens no "Oilers" līderiem Leo Draizaitls palēcienā trāpīja pa seju Barkovam, kurš palika guļot uz ledus. "Panthers" kapteinis devās uz ģērbtuvēm, bet par viņa veselības stāvokli netiek ziņots.

"Šis nav nekāds Opras Vinfrijas šovs. Manām jūtām te nav nozīmes," par Barkova savainošanu izteicās "Panthers" galvenais treneris Pols Morīss.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!