Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta pirmajā spēļu dienā Kolorādo "Avalanche" savā laukumā Denverā ar 5:2 pieveica Sanhosē "Sharks", tādējādi iepriecinot savu ilggadējo kapteini Džo Sakiku, kura 19.numurs tika iemūžināts Denveras arēnā.

Ilggadējais "Avalanche" kapteinis par karjeras beigšanu paziņoja jau vasarā, bet tagad "lavīnas" izrādīja godu un iemūžināja sava kapteiņa 19.numuru, paceļot pie Denveras arēnas griestiem kreklu ar 19.numuru. Sakiks ir tikai trešais "Avalanche" spēlētājs, kura numurs tiek iemūžināts. Līdz šim pie Denveras arēnas griestiem bija Patrika Ruā un Reja Burka krekli.

Pirms spēles svinīgajā ceremonijā daudzie līdzjutēji ar vētrainām ovācijām sagaidīja "Avalanche' kādreizējo kapteini un arī viņa uzruna tika pavadīta ar vētrainām ovācijām, līdzjutējiem stāvot kājās.

"Nebiju pārliecināts, ka spēšu šo ceremoniju izturēt. Taču tiklīdz uzkāpu uz ledus, sajutos ļoti labi. Tas bija fantastiski," pēc svinīgās ceremonijas teica Sakiks. Atšķirībā no paziņojuma par karjeras beigšanu, šoreiz Sakiks spēja arī savaldīties un asaras uz viņa sejas nevarēja manīt.

Par mača spožāko zvaigzni tika atzīts "Avalanche" vārtsargs Kregs Andersons, kurš atvairīja 38 pretinieku metienus. Vēl uzvaru par godu ilggadējam kapteinim kaldināja jaunais poļu uzbrucējs Vojteks Voļskis, kurš guva divus vārtus, bet pa vieniem vārtiem uzvarētājiem guva Dārsijs Takers, Kodijs Makleods un Žans Mišels Lailss. "Sharks" labā abus vārtus guva Patriks Marlo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!