Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vienīgajam hokejistam Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Kasparam Daugaviņam Otavas "Senators" komandā prioritāte nav vārtu gūšana, intervijā žurnālam "Sporta Avīze" atzina pats spēlētājs.

"Otavā man ir uzticēts "melnais darbs", par to domāju vairāk nekā par goliem. Kad dabūju ripu, man jāmēģina kaut ko izveidot, lai ripa nonāktu tajā zonā, labi jānospēlē aizsardzībā un mazākumā jābloķē metieni. Ja tas ir izdevies, tad savu darbu esmu padarījis," stāstīja latviešu uzbrucējs. "Diezgan labi spēlēju aizsardzībā, un pat veidojām kaut kādu uzbrukumu - tā kā būtu grēks pašam par sevi sūdzēties."

NHL spēlē ar Ņujorkas "Rangers", kurā "Senators" pēcspēles metienu sērijā svinēja uzvaru ar 5:4, Daugaviņam neieskaitīja rezultatīvu piespēli: "Drusciņ bija sajūta, ka man nodarīja pāri, jo pēc idejas tur man bija piespēle. Taču hokejā ne vienmēr var dabūt visus punktus, citreiz kāds kaut ko arī nepamana."

Runājot par saviem pirmajiem gūtajiem vārtiem NHL, Latvijas spēlētājs atzina, ka tajā epizodē palīdzējusi arī veiksme.

"Iznāca interesanti vārti. Izskatījās, ka es tā būtu arī domājis, bet tā nebija," viņš skaidroja. "Uz vārtiem jau es mērķēju, taču vairāk biju domājis, ka partnerim būs atlecošā ripa, bet iegāja vārtos."

"Es domāju, ka pret mani ir mainījusies attieksme. Iekšējā sajūta neļāva ticēt, ka es varētu izsities pie iepriekšējiem treneriem: tad Otavā galvenais treneris bija tas pats, pie kā sāku spēlēt Amerikas hokeja līgā (AHL) un viņš man neuzticējās vispār," Daugaviņš turpināja. "Kad viņš pārgāja uz NHL sapratu: ja jau viņš man neuzticējās AHL, neuzticēsies arī NHL. Šogad viņu nometa, jaunajam treneru kolektīvām parādīju, ka varu spēlēt. Man šoruden bija iedots jauns starts!"

Latviešu uzbrucējs pirmo izsaukumu šajā sezonā uz NHL saņēma 24.oktobrī. Šajā sezonā Daugaviņš NHL aizvadījis sešas spēles, kurās bez vārtu guvuma izcēlies arī ar negatīvu lietderības koeficentu -2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!