Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Zaudējumu arī Eiropas čempionu kausa izcīņas sieviešu hokejā turnīra trešajā spēlē pirmdien piedzīvoja Latvijas vadošā komanda "Laima".

Šajā spēlē uzvarētājām trīs vārtus guva Emma Nurdīna.

"Laimas" hokejistes jau pirms šīs cīņas bija zaudējušas izredzes iekļūt otrajā kārtā.

Kā ziņots, turnīra pirmajā mačā "Laima" ar 2:4 piekāpās Norvēģijas čempionvienībai "Valerenga", bet pēc tam ar 1:3 zaudēja arī Dānijas čempionēm "Hvidovre".

Sacensību noslēgumā trijās kārtās "MoDo" tika pie maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem, tai ar sešiem punktiem sekoja "Hvidovre", par trim punktiem mazāk bija "Valerenga" hokejistēm, bet "Laima" cieta trīs neveiksmes.

Paralēli šai grupai vēl četras komandas sacentās Baltkrievijas pilsētā Minskā, bet vietu trešajā kārtā nodrošināja tikai katras grupas uzvarētājas.

No Minskas grupas sacensību trešajā kārtā iekļuva Kazahstānas vienība Almati "Aisulu". Šajā grupā cīnījās arī Baltkrievijas komanda un pērnas sezonas Latvijas atklātā čempionāta uzvarētāja Minskas "Panteras", kuras rindās spēlē Latvijas hokejistes Laila Dekmeijere-Trigubova un Ieva Pētersone.

Jau vēstīts, ka "Laima" ir Latvijas sieviešu izlases bāzes komanda. Šis turnīrs kalpo kā gatavošanās posms novembrī gaidāmajam 2014.gada Soču olimpisko spēļu pirmskvalifikācijas turnīram, kas notiks Valmierā.

Pagājušās sezonas Latvijas atklātajā čempionātā "Laima" piekāpās tikai "Panteras" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!