Foto: AP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība Spēlētāju asociācijai (NHLPA) ceturtdien ierosināja paņemt divu nedēļu pārtraukumu sarunās par lokauta atcelšanu, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Uz šo NHL ierosinājumu atbilde vēl nav sniegta, taču NHLPA saglabā savu pozīciju, ka tā jebkurā laikā ir gatava atkal tikties ar līgas vadību un panākt vienošanos.

Kā pastāstīja NHL komisāra Gerija Betmena vietnieks Bils Deilijs, tad divu nedēļu pārtraukums sarunās ierosināts, jo NHLPA neizrāda interesi lokauta atcelšanā.

"Esmu sarūgtināts, jo mūsu sarunu partneri neizrāda interesi, lai panāktu vienošanos. Nulle interese," aģentūrai AP rakstīja Deilijs.

NHLPA pārstāvis Stīvs Fērs gan noraidīja līgas vadības pārmetumus: "Protams, ka spēlētāji vēlas panākt vienošanos. Mēs esam vairāk kā pārliecināti, ka lielāks ieguvums būs no tikšanās nekā no divu nedēļu pārtraukuma."

Fērs arī piebilda, ka NHL vadība jau trešo reizi vēlas paņemt pārtraukumu sarunās, izdarot spiedienu uz NHLPA

Vēl aizvadītajā nedēļā abas puses centās vienoties par kolektīvo darba līgumu, tiekoties četras reizes, bet šonedēļ sarunas vairs nenotiek. NHL lokauts jau notiek divus mēnešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!