Foto: Reuters/Scanpix
Šā gada beigās paredzētajā prestižajā Špenglera kausa izcīņas turnīrā Davosā Kanādas izlasei varēs palīdzēt Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji, vēsta laikraksts "The Toronto Sun".

Kanādas izlases rindās varēs spēlēt tie NHL hokejisti, kuri līgas lokauta laikā pārstāv Eiropas klubus.

Turnīrs Davosā paredzēts no 26. līdz 31.decembrim. Ja līdz tam brīdim NHL vadība un līgas Spēlētāju asociācija (NHLPA) nevienosies par jaunu kolektīvo līgumu un neizbeigs lokautu, Kanādas Hokeja federācija varēs dot atļauju NHL spēlētājiem piedalīties turnīrā.

Tiek minēts, ka tādā gadījumā uz Kanādas izlasi var tikt izsaukti tādi slaveni hokejisti kā Džeisons Speca, Tailers Segins, Džons Tavaress un Patriks Beržerons.

Netiek izslēgta arī Sidnija Krosbija dalība turnīrā. Viņš iepriekš izteicies, ka apsver iespēju NHL lokauta laikā spēlēt Eiropā.

Šogad Špenglera kausa izcīņā Kontinentālo hokeja līgu (KHL) pārstāvēs Ufas "Salavat Julajev" komanda.

Kā zināms, pagājušā gada beigās Špenglera kausa izcīņas turnīrā KHL pārstāvēja Latvijas klubs Rīgas "Dinamo", kas tika līdz finālam, tomēr tajā ar rezultātu 2:3 zaudēja "Davos" hokejistiem.

Špenglera kausa izcīņa notiek kopš 1923.gada, un tas ir vecākais turnīrs Eiropā. Šajā turnīrā katru gadu piedalās arī KHL komandas, sasniedzot labus rezultātus - 2009.gadā turnīrā triumfēja Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo", kura sastāvā bija arī latvietis Kaspars Saulietis, bet 2010.gadā - Krievijas vienība Sanktpēterburgas SKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!