Foto: F64

Latvijas U-20 hokeja izlases mērķis gaidāmajā pasaules čempionātā elites divīzijā ir vismaz devītā vieta jeb vietas saglabāšana spēcīgāko komandu konkurencē, izvirzījusi Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde.

"Latvijas U-20 izlase galvenā trenera Leonīda Tambijeva vadībā Brocēnos aizvada gandrīz divu nedēļu garu treniņnometni. Nometnē apstākļi labi, lai tikai domātu par hokeju. LHF ir visu nodrošinājusi, atliek tikai gatavoties," teica LHF valdes loceklis Valentīns Bļugers.

Tāpat Bļugers atzina, ka pieci no Ziemeļamerikas atbraukušie hokejisti vēl nav aklimatizējušies, un atgādināja, ka savainojumu guvis uzbrucējs Georgs Golovkovs, pārējie esot ierindā. Šobrīd jau notiek intensīvs darbs pie virknējumiem.

"Kopumā spēlētājiem ir labi izdevies sagatavoties fiziski. Ar spēles disciplīnu un komandas garu varam kompensēt mūsu trūkumus," turpināja Bļugers.

Atgādinām, ka Latvijas U-20 izlasei pasaules čempionātā nāksies iztikt bez Amerikas hokeja līgā (AHL) spēlējošā Zemgus Girgensona.

Pasaules čempionāts elites divīzijā no 26.decembra līdz 5.janvārim norisināsies Krievijas pilsētā Ufā. Latvijas izlases pretinieki būs Zviedrija, Somija, Čehija un Šveice.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!