Foto: F64
Latvijas U-20 hokeja valstsvienības galvenais treneris Leonīds Tambijevs palicis apmierināts pēc savas komandas spēles pasaules čempionāta mačā ar Čehiju.

Kā ziņots Latvijas izlase svētdien apakšgrupas pēdējā mačā līdzīgā cīņā piekāpās Čehijai ar rezultātu 2:4.

"Spēle bija laba, atkal mums nedaudz pietrūka. Kopumā ar spēlētājiem esmu apmierināts, jo viņi cīnījās kā varēja," Latvijas Hokeja federācija (LHF) citē Tambijeva izteikumus pēc mača. "Spēlētajiem pēc otrā perioda teicu, lai turpina līst vārtu priekšā, lai met vairāk pa vārtiem."

"Trešajā periodā mēs pagurām, savukārt čehi pielika. Mums vairs nebija kur pielikt," Tambijevs jau kārtējo reizi žēlojās par savas komandas puišu meistarības trūkumu.

"Pēc tam, kad guvām pirmos vārtus, nopelnījām vairākus noraidījumus un ļāvām Latvijai atgriezties spēlē," pēc cīņas izteicās čehu uzbrucējs Martins Frks, kurš savas komandas labā guva divus vārtus. "Viņi guva vārtus un aizvadīja ļoti labu maču."

Uzvaras vārtus sešas minūtes pirms pamatlaika beigām guva Dmitrijs Jaškins, kurš atzina, ka viņam ar vārtu guvumu paveicies.

"Ieguvu ripu, veicu māņkustību un izdarīju metienu. Centos to iedabūt vārtos un man paveicās," teica krievu izcelsmes spēlētājs Jaškins. "Labi, ka Latvija spēlēja tikai divas trešdaļas un mums izdevās viņus pieveikt."

Kā ziņots, Latvija apakšgrupu sacensības noslēdza ar četriem zaudējumiem četrās spēlēs un tagad cīnīsies par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā. Kā ziņots, turnīra pirmajā spēlē pirmdien Latvijas izlase cienīgā cīņā ar 1:5 zaudēja Somijai, otrajā mačā ar 2:7 piekāpās Šveicei, bet sestdien ar 1:5 tika atzīts pašreizējo čempionu zviedru pārākums.

Pašlaik A apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar astoņiem punktiem trijās spēlēs ieņem Zviedrija, uz otro vietu ar sešiem punktiem pakāpās Čehija, bet Šveicei un Somijai ir pa pieciem punktiem.

Pēdējos mačos pirmdien Šveice spēkosies ar Čehiju, bet Zviedrija sacentīsies ar Somiju.

Pēc viena apļa turnīra, pa piecām komandām sacenšoties divās grupās, izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras apakšgrupas trīs labākās vienības - pirmajā vietā finišējušās izlases automātiski iekļūs pusfinālā, bet otrajā un trešajā pozīcijā palikušās valstsvienības izspēlēs ceturtdaļfināla cīņas. Savukārt grupu divas vājākās komandas apvienosies vienā apakšgrupā, kur viena apļa ietvaros noskaidros vienīgo izlasi, kurai spēcīgāko sabiedrība būs jāpamet.

Izdzīvošanās grupā komandas ņems līdzi izcīnītos punktus no pirmās kārtas mača pret otru vienību no savas apakšgrupas. Vājākās izlases vietu nākamajā čempionātā ieņems Norvēģija, kas decembra vidū triumfēja pirmās divīzijas A grupas turnīrā.

Izdzīvošanas grupas pirmo maču Latvijas izlasei plānots aizvadīt vien 3.janvārī.

Paredzams, ka B apakšgrupā pēdējā vietā paliks Vācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!