Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas U-20 hokeja izlases galvenais treneris Leonīds Tambijevs pēc zaudējuma pasaules čempionāta mačā pret Slovākiju atklāja, ka cīņā gaidījis daudz stabilāku vārtsargu spēli, informē Latvijas Hokeja federācija.

Atgādinām, ka Latvijas U-20 hokeja izlase ceturtdien ar zaudējumu sāka cīņu par palikšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, pirmajā mačā šajā turnīrā ar 3:5 piekāpjoties Slovākijas vienaudžiem. Spēles gaitā Latvija atspēlējās no 1:3 un izlīdzināja rezultātu, tomēr ielaida ceturtos vārtus, bet piekto reizi ripa jau ielidoja tukšos Latvijas vārtos.

"Spēle kopumā bija laba, izpildījums bija augstā līmenī. Diemžēl, kaut kur nepaveicās, kaut kur pieļāvām kļūdu, un rezultāts jau mums par sliktu. Dažos momentos spēlētājiem pietrūka pacietības un aukstasinības," saka Tambijevs. "Trešajā periodā pārgājām uz spēli trijās maiņās, kā rezultātā pārņēmām iniciatīvu un izlīdzinājām rezultātu. Spēlējām labāk. Ceturtie vārti bija ņemami, kad ielaidām no zilās līnijas."

Mača sākumā Latvijas izlases vārtus sargāja Elvis Merzļikins, bet otrajā periodā 14.minūtē pēc trešajiem zaudētajiem vārtiem viņa vietu ieņēma Ivars Punnenovs. Tambijevs pēc cīņas kritiku veltīja abiem vārtsargiem. "Gribētos, lai vārtsargi spēlētu stabilāk gan šodien, gan visā turnīrā kopumā. Atkopsimies un mēģināsim vēlreiz iziet cauri kļūdām."

Latvijas U-20 izlasei pasaules čempionātā atlikusi viena, pati izšķirošā cīņa par palikšanu elitē – piektdien pret Vāciju. Šī mača uzvarētājs saglabās vietu elitē, bet zaudētājs nākamajā sezonā spēlēs pirmajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!