Foto: F64
Latvijas Hokeja federācija (LHF) šobrīd nesteidzas pieņemt lēmumu par Latvijas U-20 izlases galveno treneri, vēsta LHF oficiālā mājaslapa internetā.

Atgādinām, ka Latvijas U-20 izlase galvenā trenera Leonīda Tambijeva vadībā zaudēja visās pasaules čempionāta spēlēs, zaudējot arī vietu elites divīzijā. Līdz ar to netika izpildīts LHF izvirzītais uzdevums saglabāt vietu spēcīgāko komandu konkurencē.

LHF valde nolēma nesteigties ar līguma pagarināšanu, kurš Tambijevam beidzas 31. janvārī. Šobrīd U-20 hokeja izlase vairs nav dienas kārtībā, tādēļ LHF valde nolēma atlikt šī jautājuma izskatīšanu.

Skaidrojot valstsvienības neveiksmīgo sniegumu, Tambijevs izteicās, ka vairāku spēlētāju meistarība esot vājā līmenī.

"Hokejisti no Ziemeļamerikas atbrauca vēlāk, noguruši, tāpat nometnei vēlāk pievienojās liepājnieki. Kopumā turnīrs parādīja, ka lielākai daļai izlases spēlētāju ir vāja tehniskā gatavība, slidošana, metieni, piespēles," LHF Valdes sēdē sacīja Tambijevs. "Spēlētājiem visa turnīra laikā nevarēja pārmest gan pašaizliedzību, gan cīņas sparu. Līmenis turnīrā bija ļoti augsts, brīžiem pat neturējām līdzi. Darīju savu darbu profesionāli, arī puiši darīja visu ko varēja. Kas pērn sanāca ar U-18 izlasi, šogad nesanāca ar U-20."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!