Foto: AFP/Scanpix
Kazahstānas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Šumi Babajevs sarunā ar savas valsts žurnālistiem atklājis, ka Soču olimpisko spēļu kvalifikācijā Rīgā prognozēt kaut ko grūti, bet viena no konkurentēm Francija pirms turnīra "spēlējusi paslēpes".

Kā zināms, ceturtdien Rīgā sākas Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, kurā par vienīgo ceļazīmi kopā ar Latviju vēl sacenšas Kazahstāna, Francija un Lielbritānija. Turnīra pirmajā dienā kazahi spēlēs tieši ar francūžiem, bet Latvija tiksies ar Lielbritāniju.

Pirms Rīgas turnīra Francijas izlase aizvadīja pārbaudes spēli ar Baltkrieviju, tomēr "izlūkiem" šis mačs maz ko devis.

"Divi mūsu treneri bija uz šo spēli. Francijai nespēlēja astoņi spēlētāji no šī sastāva. Teiksim tā, spēle bija tāda kā ievilināšana. Tā spēle ne par ko neliecina, par francūžu spēku vispār nevar spriest. Viņi slēpj savus trumpjus. Zinu, ka viņiem te pievienojās seši spēlētāji, vēl divi vēlāk ieradīsies, un tad viņi būs pilnā sastāvā," teica Babajevs.

Babajevs apliecināja, ka Rīgā Kazahstānas izlase nebūs savā spēcīgākajā sastāvā. Viņš komandā vēlējies redzēt Konstantīnu Rudenko, Alekseju Bondarevu un Maksimu Spiridonovu, kuri ievērojami pastiprinātu valstsvienību. Babajevs norāda, ka Kazahstānas puse sagatavojusi visus nepieciešamos dokumentus, lai nokārtotu šo hokejistu atļaujas spēlēšanai Rīgā, tomēr IIHF nav devusi atļauju šiem hokejistiem piedalīties šajā turnīrā. Tāpat vienībā nebūs Čeļabinskas "Traktor" aizsarga Aleksejs Vasiļčenko, kurš nav ieradies, aizbildinoties ar veselības problēmām.

Savukārt runājot par Sanktpēterburgas SKA kanādiešu aizsargu Kevinu Dalmenu, kuram ir Kazahstānas pilsonība, Babajevs noliedza baumas, ka šis "leģionārs" spēlē par naudu. "Paskatieties, puiši raujas spēlēt, par naudu te runas nevar būt. Protams, uzvaras gadījumā, puiši droši vien saņems prēmijas, bet par to atbild augstāk stāvošās amatpersonas. Kevins pat vārdu "nauda" neteica, neko tamlīdzīgu neesmu dzirdējis, tāpēc man ir dīvaini dzirdēt šādas baumas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!