Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Edmontonas klubs "Oilers" un pilsētas vadība ir panākuši vienošanos par jaunas arēnas celtniecību, un tas nozīmē, ka hokeja klubs paliks šai pilsētā vēl uz 35 gadiem, ziņo vietējie mediji.

Jaunās "Oilers" arēnas celtniecība izmaksās 480 miljonus dolāru (260 miljoni Ls), no kuriem 220 miljonus ieguldīs pilsēta, 140 miljonus - hokeja klubs, bet 125 miljonus saņems no federālā un provinces budžeta. Darbus paredzēts uzsākt jau šogad, bet pabeigt 2016. gadā. Šobrīd komanda spēlē "Rexall Place" arēnā, kas celta 1974. gadā.

"Priecājos, ka mums izdevies panākt vienošanos, kas ilgtermiņā saglabās pilsētā klubu," saka Edmontonas mērs Stīvens Mandels. "Edmontona ir viens no labākajiem hokeja reģioniem NHL, bet uzceļot jaunu arēnu pilsētas centrā, administrācija izpildīs savu pienākumu pret šo spēli un klubu, kuru tā mīl vietējie iedzīvotāji."

Lai parakstītu līgumu ar pilsētu par jaunas arēnas celtniecību, "Oilers" īpašniekam Derilam Kacam bija jāatsakās no prasības saņemt ikgadējos nodokļus atvieglojumus sešu miljonu dolāru apmērā. Savukārt pilsēta apņemas uzturēt jauno arēnu un tai piegulošo teritoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!