Foto: F64
Plašu atzinību guvušais Latvijas hokeja tiesnesis Eduards Odiņš neuzskata, ka viņam būtu nepieciešamība doties strādāt uz Nacionālo hokeja līgu (NHL), jo daudzās pozīcijās Kontinentālā hokeja līga (KHL) no tās neatpaliek.

Odiņš maijā otro reizi trīs sezonu laikā tika atzīts par KHL labāko tiesnesi.

"Tiek uzskatīts, ka strādāt NHL ir prestižāk. Jā, to var attiecināt uz spēlētājiem, taču arī tikai gados jauniem," Krievijas medijos citēts Odiņš. "Man NHL nav vajadzīga. Varētu tur pastrādāt pāris mačus vai pat pusgadu, ja būtu tāds līguma piedāvājums, tomēr, ticiet man, arī KHL tiesnešu līmenis ir augsts."

"Daudzās pozīcijās KHL neatpaliek no NHL. Ziemeļamerikā ir cita dzīve un mentalitāte. Eiropas treneriem un tiesnešiem NHL tirgus ir ierobežots.

Turklāt priekš treneriem tas pat ir draudzīgāks," uzskata tiesnesis.

"Pastrādāja tur viens zviedru tiesnesis, taču tāpat pēc diviem gadiem prasījās mājās. Pēc tā tur droši vien cilvēki aizdomājās, vai NHL eiropiešu tiesneši maz ir nepieciešami," paudis Odiņš. "Melotu, ja teiktu, ka šāda iespēja man nešķistu interesanta. Kā jauna pieredze kas tāds būtu lieliski, taču nezinu, vai būtu gatavs pārcelties tur uz pastāvīgu darbu."

Šosezon KHL bez Odiņa Latviju pārstāvēja vēl arī līnijtiesnesis Juris Balodis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!