Foto: AP/Scanpix

Par aiziešanu no Nacionālās Hokeja līgas (NHL) paziņojis Kalgari "Flames" somu vārtsargs Mīka Kiprusofs, vēsta līgas mājas lapa.

"Esmu nolēmis šīs sezonas beigās aiziet [no NHL]," paziņojis 36 gadus vecais hokejists. "Šis ir svarīgs lēmums man, manai ģimenei, "Flames" klubam un faniem. Man ir ļoti paveicies, ka pēdējos 10 gadus manas karjeras gadus aizvadīju Kalgari. Nav labākas vietas, kur dzīvot un spēlēt."

Aizvadītajā sezonā Kiprusofs piedalījās 24 regulārā čempionāta spēlēs, kurās nodrošināja savai komandai 22 uzvaras, ielaižot vidēji 3,44 ripas ik spēlē un atvairot 88,2% metienu.

Kalgari "Flames" Kiprusofs pievienojās 2003.gada 16.novembrī darījumā ar Sanhosē "Sharks", un šajā sezonā Kalgari klubs iekļuva Stenlija kausa izcīņas finālā.

Somu vārtsargs ir "Flames" rekordists aizvadīto spēļu (576), uzvaru (306) un "sauso" uzvaru (41) ziņā. Veiksmīgākā Kiprusofam bija 2005./2006. gada sezona, kad viņš bija līgas labākais sezonas vārtsargs ar 2,07 ielaistiem vārtiem vidēji spēlē un 10 "sausajām" spēlēm. Tajā sezonā Kiprusofs saņēma Vezinas balvu, ko pasniedz labākajam līgas vārtsargam.

Kopumā NHL Kiprusofs līdz šim aizvadījis 623 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!