Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Rīga"/"Prizma" spēlētāji kārtējā Latvijas hokeja čempionāta spēlē pārliecinoši ar 6:3 (3:2, 1:1, 2:0) izbraukumā pieveica "Ozolnieki"/"Monarch" komandu.

Pirmajā periodā tikai divi Edgara Lipsberga gūtie vārti palīdzēja "Ozolnieki"/"Monarch" vienībai turēties līdzi pretiniekiem, trešdaļu noslēdzot ar minimālu vārtu deficītu 2:3.

Otrās trešdaļas sākumā Mihails Bogdanovics izlīdzināja rezultātu, taču ar to bija par maz, jo drīz vien Roberts Maziņš atkal izvirzīja vadībā "Rīga"/"Prizma" komandu, bet noslēdzošajā trešdaļā viesu uzbrucējs Sergejs Pečura guva vēl divus bezatbildes vārtus, svinot samērā pārliecinošu uzvaru.

Šajā mačā ar diviem vārtiem atzīmējās Maziņš un Pečura, kura kontā vēl arī rezultatīva piespēle.

Čempionāta kopvērtējumā tagad "Rīga"/"Prizma" ir iespējuši gūt sešus punktus divās spēlēs, bet "Dinamo Juniors" un "Kurbads" komandām ir tikpat trijos mačos. Šīm vienībām ar trim punktiem seko "Ozolnieki"/"Monarch" un "Zemgale"/LLU komandas, bet bez punktiem ir vienīgi "Daugavpils".

Šīs sezonas Latvijas čempionātā piedalās sešas komandas, kuras sešos apļos regulārajā čempionātā līdz februāra beigām aizvadīs pa 30 spēlēm katra. Turnīra divas labākās komandas automātiski nodrošinās vietu pusfinālā, bet 3.-6.vietas ieguvēji tiksies divās ceturtdaļfināla sērijās līdz trim uzvarām. Arī pusfinālā cīņa ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām, bet finālsērijā uzvarētāja noskaidrošanai būs jāizcīna četri panākumi.

Latvijas čempionāta finālsērijas spēles tiks aizvadītas nākamā gada marta otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!