Foto: AFP/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres" šīs sezonas gaitā plāno aizmainīt vēl vismaz piecus hokejistus, vēsta vietējie mediji.

Kluba vadība uz citām komandām cer aizmainīt vārtsargu Raienu Milleru un vāciešu aizsargu Kristianu Ērhofu, kā arī uzbrucēju Stīvu Otu, Drū Stefordu un Patriku Kaletu.

Kā zināms, "Sabres" komanda pēdējās sezonās nodarbojas ar masveidīgu sastāva pārbūvi, atvēlot sastāvā vietu gados jauniem hokejistiem un maksimāli atbrīvojot vietu algu sarakstos.

No minētajiem hokejistiem vislielākā alga ir Milleram, kurš šogad saņems 6,25 miljonus dolāru (3,2 miljonus latu), bet vismazākā alga ir Kaletam - 1,25 miljoni dolāru (648 000 latu).

Kaleta pagājušajā nedēļas nogalē pabija neaizsargāto spēlētāju sarakstā, no kura neviens klubs viņu neizvēlējās, bet tagad viņš nonācis "Sabres" fārmklubā Amerikas hokeja līgā (AHL) Ročestras "Americans".

Minēto spēlētāju aizmainīšanai piekrišanu devis gan "Sabres" ģenerālmenedžeris, gan komandas īpašnieks.

Millera un Ota līgumi ar Bufalo klubu beigsies nākamajā vasarā, Kaletam un Stefordam tie ir spēkā līdz 2015.gadam, bet Ērhofam - līdz pat 2021.gadam.

Jau ziņots, ka oktobra beigās "Sabres" aizmainīja vienības uzbrukuma līderi Tomasu Vaneku uz Ņujorkas klubu "Islanders". Apmaiņā pret 29 gadus veco austriešu kreisās malas uzbrucēju "Sabres" komanda ieguvusi viņa vienaudzi un šīs pašas pozīcijas spēlētāju Metu Molsonu, kā arī "Islanders" jauno spēlētāju drafta tiesības nākamā gada drafta pirmajā kārtā un 2015.gada drafta otrajā kārtā.

Vietējie mediji ziņo, ka drīzumā aizmainīts varētu tikt arī tikko iegūtais Molsons.

Šobrīd "Sabres" ar pieciem punktiem 16 spēlēs ne tikai ieņem pēdējo, astoto, vietu Atlantijas divīzijā, bet ir arī vājākā vienība Austrumu konferencē un visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!