Foto: F64
Latvijas hokeja uzbrucējam Mārtiņam Karsumam ir patīkami, ka tik sekmīgi izdevies aizvadīt pēdējo mēnesi, tomēr viņš ir apņēmības pilns turpināt strādāt, lai panākumi nesakāptu galvā.

Pagājušās nedēļas nogalē Latvijas hokeja valstsvienība, sākot gatavošanos Soču olimpiskajām spēlēm, aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Krievijas otro izlasi, izcīnot vienu panākumu.

"Šajās spēlēs izlasē vairāk piestrādājām pie taktikas, jo bija sabraukuši hokejisti no dažādiem klubiem, kuros tiek spēlēts citādāks hokejs," izteicās Karsums. "Šajās spēlēs pret Krieviju atsvaidzinājām atmiņā to taktiku, kāda ir [galvenajam trenerim Tedam] Nolanam."

Karsums atzina, ka Latvijas izlasei un viņa pārstāvētajai Maskavas "Dinamo" komandai, kurā galvenais treneris ir Oļegs Znaroks, taktiska ir krietni atšķirīga. "Tāpēc labi, ka pirms Olimpiādes ir laiks sagatavoties."

Kā ziņots, Karsums pēdējo divu sezonu KHL čempionvienībai pievienojās starpsezonā. Oktobrī viņš reizi tika atzīts par KHL nedēļas labāko uzbrucēju, kā arī nesen tika iebalsots par visas Eiropas oktobra labāko hokejistu portāla "Eurohockey" versijā.

"Sākums gan bija pabriesmīgs, jo pirmajās 14 spēlēs pretinieku vārtsargus pārspēju tikai vienu reizi. Tašu pēc tam iegāju ritmā, uzsmaidīja veiksme," stāsta Karsums. "Pirmajās spēlēs arī izdevību iemest bija daudz, taču meistarības nebija un vārtus neguvu."

"Ar pašu Znaroku par savu sniegumu, devumu komandai neesmu runājis. Taču viņa uzstādījums visiem ir cīnīties no sākuma līdz beigām. Viņam ir tāds raksturs, un to pašu viņš prasa arī no spēlētājiem," teica uzbrucējs. "Protams, saņemt šos titulus (KHL nedēļas labākais uzbrucējs, Eiropas mēneša labākais uzbrucējs) ir patīkami, un man tas ir gods, jāsaka paldies līdzjutējiem, kuri balsoja. Tomēr nedrīkstu atslābināties un jāturpina spēlēt. Galvenais, lai nesakāpj galvā."

Karsumam gan nav izskaidrojuma, kāpēc tieši oktobris padevās tik sekmīgs. "Ja es zinātu, uzreiz būtu sācis labāk spēlēt. Nebija tā, ka sezonas sākumā spēle negāja, jo bija iespējas katrā spēlē. Vienkārši nevarēju iemest."

Kā ziņots, Karsums piedalījās pirmajā Latvijas valstsvienības pārbaudes spēlē ar Krievijas otro izlasi, gūstot vienus vārtus un izpildot divas rezultatīvas piespēles.

Jau trešdien Karsums ar Maskavas "Dinamo" komandu atsāks KHL regulāro čempionātu, Novosibirskā sacenšoties ar vietējiem "Sibirj" spēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!