Latvijai ir labas izredzes iegūt tiesības rīkot 2018.gada pasaules hokeja čempionātu, intervijā izdevumam "Sporta Avīze" viedokli paudis Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels.

Šogad Latvija un Dānija ar kopējo kandidatūru pretendēja uz 2017.gada pasaules čempionāta rīkošanu, taču zaudēja Vācijas un Francijas kopējam pieteikumam. Tagad uz 2018.gada pasaules čempionātu Latvija kandidē jau atsevišķi, bet otra konkurente šobrīd ir Dānija.

"Uzskatu, ka Latvijai ir labas izredzes organizēt pasaules čempionātu 2018. gadā. Atceros, kad 2006. gadā čempionātu uzņēma Latvija, līdzjutēji bija vienkārši fantastiski. Augsti vērtēju Latvijas līdzjutējus, kuri atbalsta savu izlasi gan pasaules čempionātos, gan olimpiskajās spēlēs. Latvija ir maza valsts, bet ar lielu hokeja sirdi. Doties uz Latviju ir kas īpašs," saka Fāzels.

Tomēr Fāzels piebilst, ka "Dānija nekad nav rīkojusi pasaules čempionātu, tāpēc iegulda daudz pūļu, lai tiktu izvēlēta". "Abām pretendentēm ir spēcīgi pieteikumi, tāpēc cīņa solās būt sīva. Zinu, ka Kirovam Lipmanam ir daudz draugu federācijā, arī viņš cenšas, lai Latvija iegūtu čempionātu. Maijā uzzināsim, kura no valstīm uzņems čempionātu."

IIHF kongress, kurā tiks noskaidrota 2018.gada pasaules hokeja čempionāta saimniece, norisināsies nākamgad no 22. līdz 24.maijam Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā. Kā zināms, tieši tur norisināsies nākamā gada pasaules čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!