Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) nu jau tradicionālajā "Winter Classic" spēlē trešdien Mičiganā labots hokeja spēļu apmeklētības pasaules rekords, bet pašā cīņā Toronto "Maple Leafs' ar 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0) pieveica Detroitas "Red Wings".

Lielajam skatītāju pūlim, kā arī pašiem hokejistiem nācās izbaudīt patiešām īstu ziemu "Winter Classic" spēlē, jo mača laikā daudz sniga, bet gaisa temperatūra noslīdēja līdz pat -11 grādiem pēc Celsija. Arī pati spēle skatītājiem dāvāja visu, ko var vēlēties, jo laukumā bija spraiga cīņa, pagarinājums un noslēgumā arī "bullīši".

Spēles pamatlaikā otrā perioda 14.minūtē pirmos vārtus guva "Red Wings" uzbrucējs Daniels Alfredsons, bet otrās trešdaļas izskaņā Džeimss van Rimsdiks izlīdzināja rezultātu. Pēdējās trešdaļas piektajā minūtē Tailers Božaks vadībā jau izvirzīja "Maple Leafs", bet piecarpusi minūtes pirms pamatlaika beigām Džastins Abdelkaders panāca neizšķirtu. Uzvaru nesošo "bullīti" "Maple Leafs' labā realizēja Božaks.

NHL oficiāli vēl nav paziņojusi spēles apmeklētāju skaitu, taču zināms, ka uz spēli pārdotas 105 491 biļete, kas ir hokeja spēļu apmeklētības rekords. Ginesa rekorda grāmatai šis skaits vēl netiks pieteikts, jo tam vēl klāt nāks oficiāli uzaicinātās personas un mediju pārstāvji. NHL iepriekšējais apmeklētības rekords sasniegts 2008.gadā, kad "Winter Classic" noskatījās 71 217 līdzjutēju, bet pasaules rekords sasniegts 2010.gadā, kad NCAA hokeja spēli šajā pašā Mičiganas stadionā noskatījās 104 173 līdzjutēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!