Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Dānijas klubu "Esbjerg" pārstāvošais Latvijas hokeja vārtsargs Ervīns Muštukovs nav varējis samierināties, ka daži komandas biedri ietekmē spēļu gala iznākumus, kamēr pārējie cīnās par katru laukuma centimetru, intervijā dāņu medijiem sacīja latvietis.

Atgādinām, ka Latvijas olimpiskās hokeja izlases vārtsarga Muštukova godaprāts palīdzējis atrisināt spēļu pirkšanas skandālu Dānijas čempionātā. Viņam piedāvāja naudu, lai tiktu ielaists nepieciešamais vārtu skaits divos mačos ar Odenses "Bulldogs" vienību, tomēr latvietis nepiekrita un devās par to pastāstīt kluba vadībai.

"Katru reizi, kad mēs ielaidām vārtus, domāju, ka tas notika godīgi. Pēc piedāvājuma es vairs nezināju, kurš piedalās un kurš nepiedalās šajās nelegālajās darbībās. Ar šādu neskaidrību es nevarēju sadzīvot, tāpēc devos pie trenera un pastāstīju, ko zinu," portālā "al-bankligaen.dk" citēts Muštukovs.

Kā ziņots, par skandāla galveno vaininieku kļuvis otrs "Esbjerg" vārtsargs Deniss Jensens, kurš spēļu ietekmēšanā iesaistīja arī Dānijas izlases spēlētāju Kirilu Starkovu un kanādieti Taileru Mosjenko.
Trešdien šiem hokejistiem piemēroti sodi. Jensenam piešķirta viena gada diskvalifikācija un 12 550 (1706 eiro) liels naudas sods. Sportistam soda nauda piespriesta tieši tik liela, cik viņš par savām nelikumīgajām darbībām bija nopelnījis bukmeikeru kantoros.

Tikmēr Starkovam un Mosjenko piespriestas piecu spēļu diskvalifikācijas, kā arī attiecīgi 12 000 un 4000 kronu (1632 un 544 eiro) lieli naudas sodi, kas arī ir viņu nopelnītās naudas apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!