Foto: AFP/Scanpix
Par karjeras beigām ceturtdien paziņojuši uzreiz divi slaveni hokejisti - čehs Petrs Nedveds un soms Sami Kapanens.

Pašlaik 42 gadus vecais Nedveds šo sezonu pavadīja pašmāju klubā Liberecas "Bili Tygri", kurā spēlē arī Latvijas izlases uzbrucējs Koba Jass. Ceturtdien komanda izstājās no Čehijas čempionāta izslēgšanas spēļu turnīra.

Kā pēc cīņas vietējiem medijiem izteicās Nedveds, viņš lēmumu par karjeras noslēgšanu pieņēmis sezonas pēdējās spēles pēdējā trešdaļā.

Nedveds karjeras laikā aizvadīja 1053 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), gūstot 329 vārtus un veicot 430 rezultatīvas piespēles. Starptautiskajā līmenī uzbrucējs pārstāvēja Kanādu, ar kuru izcīnīja sudrabu 1994.gada olimpiskajās spēlēs, un Čehiju, ar kuru ieguva bronzu 2012.gada pasaules čempionātā.

Savukārt 40 gadus vecais Kapanens šosezon spēlēja Somijas augstākās līgas komandā Kuopio "KalPa", bet nu vietējiem medijiem viņš paziņojis par karjeras noslēgšanu. Vienlaicīgi viņš ir šī kluba īpašnieks un ģenerālmenedžeris.

Uzbrucējs NHL savulaik aizvadīja 918 mačus, iekrājot 202 vārtu guvumus un 291 rezultatīvu piespēli. Savukārt ar Somijas izlasi Kapanens 1994. un 1988.gadā izcīnīja olimpisko bronzu, 1995.gadā kļuva par pasaules čempionu, bet 1994., 1998. un 2001.gadā ieguva pasaules čempionāta sudrabu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!