Izšķirošo maču par vietu Latvijas hokeja čempionāta finālā nāksies aizvadīt sērijā starp "Kurbads" un "Ozolnieki"/"Monarch" komandā, jo sestdien ceturtajā cīņā pārāki savā laukumā ar 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā bija "Ozolnieki"/"Monarch" hokejisti.

Pirmajā trešdaļā vārti netika gūti, bet otrās trešdaļas septītajā minūtē mājiniekiem vadību dāvāja Sergejs Durdins. Drīz pēc tam neizšķirtu atjaunoja iepriekš savainotais Renārs Undelis, bet trešās trešdaļas ievadā Jurijs Kļujevskis vadībā izvirzīja jau "Kurbads" komandu. Trešdaļas vidū neizšķirtu atjaunoja Edgars Lipsbergs.

Pamatlaikā vārti vairs netika gūti, bet uzvaru mājiniekiem pagarinājuma trešajā minūtē atnesa Valentīns Feoktistovs.

Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 2-2. Izšķirošā sērijas spēle notiks svētdien.

Šīs sērijas uzvarētāju finālā jau gaida "Rīga"/"Prizma" komanda, kas savā pusfināla sērijā ar 3-1 pārspēja "Zemgale"/LLU vienību.

Pēc tam finālsērijā uzvarētāja noskaidrošanai būs jāizcīna četri panākumi.

Kā zināms, regulārā čempionāta labākās komandas - "Kurbads" un "Zemgale"/LLU - bija nodrošinājušas sev automātisku vietu pusfinālā, kamēr 3.-6.vietas ieguvēji cīnījās ceturtdaļfinālā. Tajā "Prizma"/"Rīga" ar 3-0 pieveica Latvijas čempionāta pastarīti "Daugavpili", bet "Ozolnieki"/"Monarch" ar tādu pat rezultātu uzvarēja "Dinamo"/"Juniors" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!