Foto: F64
Kaut Latvijas sieviešu hokeja izlasē praktiski nav konkurences un karjeru beigusi pieredzējusī vārtsardze Lolita Andriševska, komanda ir apņēmības pilna nākamā mēneša pirmajā pusē Ventspilī gaidāmajā pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīrā nostartēt sekmīgi, izteicies valstsvienības galvenais treneris Vladimirs Golovkovs.

Sacensībās, kuras risināsies no 6. līdz 12.aprīlim, Latvijas izlases pretinieces cīņā par vienīgo ceļazīmi uz pirmās divīzijas A grupu būs Ķīnas, Ungārijas, Kazahstānas, Nīderlandes un Ziemeļkorejas hokejistes.

"Jau pirms diviem mēnešiem nopietni sākām gatavoties čempionātam. Sagatavošanās procesu papildinājām gan ar sausajiem, gan ar ledus treniņiem," intervijā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Preses dienestam izteicies Golovkovs. "Visu šo posmu meitenes strādāja ļoti cītīgi, par to esmu viņām pateicīgs. Noteikti sakarā ar pagājušā gada neveiksmēm šogad gribam reabilitēties, kaut arī mūsu pretiniekiem iespējas ir lielākas."

Pagājušajā sezonā Latvijas hokejistes pirmās divīzijas A grupas turnīrā piecās spēlēs palika bez punktiem, izkrītot uz trešo spēcīgāko līgu.

Pirmās pārbaudes spēles šosezon latvietes aizvadīja jau pirms mēneša, kad trīs reizes tikās ar labākajām Zviedrijas sieviešu hokeja līgas komandām.

"Ar spēlēm esmu ļoti apmierināts, jo pretinieces bija spēcīgas. Mums šāda līmeņa spēles ikdienā trūkst, tāpēc bija vērtīgas," akcentēja Golovkovs. "Kaut arī pārsvarā spēlējām aizsardzībā, ar katru maču rādījām aizvien labāku sniegumu. Spēles parādīja, kādā virzienā mums vēl ir jāstrādā, tā ir spēle nevienādos sastāvos un vārtu momentu realizācija."

Kaut izlasē risinās paaudžu maiņa, treneris izteicās, ka veterānes un ārzemēs spēlējošās spēlētājas nekad neatteiks padomu jaunajām hokejistēm. "Viņas vienmēr palīdzēs un neatteiks padomu jaunajām meitenēm. Var teikt, ka viņas zina savu lomu komandā un labi ar to tiek galā. Mums veidojās labs, saliedēts kolektīvs, un, ja visas meitenes būs vienotas mērķa sasniegšanai, mēs varam līdzvērtīgi cīnīties ar jebkuru pretinieku."

"Pēdējos nopietnos mačos Latvijas izlases vārtus ir sargājusi Evija Tētiņa, kura progresē ar katru spēli un ar katru turnīru. Uzskatu, ka Evija šobrīd ir gatava ieņemt Lolitas vietu un kļūt par Latvijas izlases pirmo numuru," Golovkovs izteicās par izlasē karjeru beigušo vārtsardzi Andriševsku.

"Mēs vairāk spēlējam no aizsardzības. Komandai ir savs spēles zīmējums, un pie tā arī strādājam. Protams, svarīgi, kādā fiziskā kondīcijā ir komanda. Ja kondīcija ir laba un līdzvērtīgas visas četras maiņas, tad mēs šo zīmējumu pilnībā varam realizēt laukumā," stāstīja treneris, izsakoties, ka vienas no Ventspils turnīra favorītēm būs Kazahstānas hokejistes, bet turnīra uzvarētājas noteiks spēlētāju meistarība un stratēģija mačiem.

"Izlasē praktiski nav konkurences. Nav mums pietiekoši daudz komandu un meiteņu, kuras nodarbotos ar hokeju," secināja Golovskovs. "Esmu pateicīgs tiem puišu klubu treneriem, kuri uzņem meitenes savās komandās. Citi to dara ne labprāt, bet, piemēram, Jelgavā, Brocēnos un hokeja skolā "Rīga" ir pretimnākoši. Tādā veidā meitenes aug, attīstās un apgūst iemaņas."

"Mūsu mērķis ir atgriezties A grupā. Lai tur spētu konkurēt, būs jāpiesaista arvien vairāk jaunu meiteņu hokejā un daudz jāstrādā. Es meitenēm saku pirms katra treniņa, ka būs grūti, bet ir jāstrādā, lai izjustu uzvaras garšu. Šis prieka mirklis ir ļoti īss, kura dēļ ir vērts smagi strādāt un veltīt sevi spēlei, kuru mēs saucam par hokeju," kaujinieciski noskaņots ir treneris.

Latvijas izlase zaudējusi jau 11 oficiālās spēlēs pēc kārtas.

Kā zināms, Golovkovs ir divkārtējs pasaules junioru čempions PSRS izlases sastāvā, un spēlētāja karjeras laikā viņš vairākas sezonas aizvadīja Rīgas "Dinamo" komandā PSRS augstākajā līgā. Pēdējā laikā Golovkovs strādāja ar dažāda vecuma bērniem, bet sieviešu hokeja izlases trenera amatā debitēja pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!