Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfinālu trešdien pārvarēja 2012.gada kausa ieguvēji Losandželosas "Kings", ar četrām pēc kārtas izcīnītām uzvarām ieejot sacensību vēsturē.

Sērijas septītajā spēlē "Kings" komanda izbraukumā ar 5:1 (0:0, 2:1, 3:0) uzvarēja Sanhosē "Sharks" vienību, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-3. Losandželosas klubs kļuva par ceturto NHL vēsturē, kas Stenlija kausa izcīņas kārtu pārvarējis par spīti tam, ka tās ievadā nokļuva zaudētājos ar 0-3.

Iepriekš šādu atspēlēšanos īstenojušas Toronto "Maple Leafs" 1942.gadā, Ņujorkas "Islanders" 1975.gadā un Filadelfijas "Flyers" 2010.gadā.

Konferences pusfinālā "Kings" komanda tiksies ar Anaheimas "Ducks", kas pirms tam ar 4-2 pārspēja Dalasas "Stars" hokejistus. Anaheimas klubs tik tālu Stenlija kausa izcīņā ticis pēc četru gadu pārtraukuma.

Citā Rietumu konferences ceturtdaļfināla pārī pie uzvaras ar 4-3 trešdien tika Minesotas "Wild" komanda, kas izšķirošajā mačā ar 5:4 (1:2, 1:0, 2:2, 1:0) izbraukumā pirmajā pagarinājumā uzvarēja Kolorado "Avalanche" vienību. Uzvaras vārtus pagarinājuma sestajā minūtē guva šveicietis Nino Nīderraiters.

Sērijas gaitā Minesotas kluba hokejisti atspēlējās no atrašanās iedzinējos gan ar 0-2, gan ar 2-3. Kādu Stenlija kausa izcīņas kārtu "Wild" komanda pārvarējusi pirmoreiz kopš 2003.gada, bet konferences pusfinālā tai pretim stāsies pašreizējie čempioni Čikāgas "Blackhawks", kas pirms tam ar 4-2 uzvarēja Sentluisas "Blues".

Savukārt Austrumu konferencē trešdien par pēdējo pusfināla dalībnieci kļuva Ņujorkas "Rangers" komanda, kas savā laukumā ar 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) uzvarēja Filadelfijas "Flyers" un sērijā triumfēja ar 4-3.

Vismaz vienu Stenlija kausa izcīņas kārtu "Rangers" hokejisti pārvarējuši trešo gadu pēc kārtas, bet pusfinālā pretiniekos būs Pitsburgas "Penguins" komanda, kas iepriekš ar 4-2 pārspēja Kolumbusas "Blue Jackets".

Citā Austrumu konferences pusfināla pārī tiksies Monreālas "Canadiens" un Bostonas "Bruins" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!