Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja uzbrucēja Edgara Kuldas pārstāvētā Rietumu hokeja līgas (WHL) čempionvienība Edmontonas "Oil Kings" prestižā "Memorial Cup" pamatturnīra pēdējā spēlē otrdien piedzīvoja neveiksmi otrajā pagarinājumā.

Turnīra trešajā mačā "Oil Kings" ar 3:4 (2:1, 0:1, 1:1, 0:0, 0:1) piekāpās Ontario Hokeja līgas (OHL) čempioniem Gvelfas "Storm".

Uzvaru nesošie vārti tika gūti otrā pagarinājuma otrajā minūtē, kad izcēlās Antuāns Rišārs.

Kulda šoreiz palika bez rezultativitātes punktiem, cīņu noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1. Cīņas 11.minūtē Latvijas uzbrucējam bija iespēja izpildīt soda metienu, tomēr tas palika nerealizēts.

Memoriālajā kausā sacenšas visu trīs Kanādas hokeja līgā (CHL) ietilpstošo līgu čempioni, kā arī turnīra saimnieki. Pirmajā spēlē sestdien "Oil Kings" ar rezultātu 2:5 zaudēja Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) čempioniem Valdoras "Foreurs", bet otrajā mačā svētdien guva divus vārtus un veica rezultatīvu piespēli ar 5:2 pārspējot sacensību saimniekus Londonas "Knights", kas sacenšas OHL.

Pēc viena apļa turnīra tā uzvarētāji automātiski iekļūs finālā, otrās vietas ieguvēja kvalificēsies pusfinālam, bet pārējās divas komandas savstarpējā cīņā noskaidros otru sacensību pusfinālisti. Jau pirms pēdējā mača zināms, ka finālu automātiski sasniegs "Storm", pusfinālā savus pretiniekus gaidīs "Foreurs", bet "Oil Kings" un "Knights" hokejisti ceturtdien sacentīsies par nepalikšanu pēdējie.

Kā ziņots, "Oil Kings" komanda pagājušās nedēļas sākumā triumfēja WHL, finālsērijā ar 4-3 pārspējot pērnā gada līgas čempionus Portlendas "Winterhawks".

Līgas finālu "Oil Kings" komanda sasniedza trešo gadu pēc kārtas un tajā jau trešo reizi pēc kārtas cīnījās ar "Winterhawks", kam pērn Edmontonas klubs finālsērijā piekāpās ar 2-4.

Savukārt aizpērn "Oil Kings" hokejisti kļuva par WHL čempioniem, un toreiz vienību pārstāvēja cits latviešu uzbrucējs Kristiāns Pelšs, kurš pagājušajā vasarā traģiski noslīka. Pēc tam Memoriālajā kausā komanda ierindojās ceturtajā vietā.

"Oil Kings" komanda šo sezonu velta Pelša piemiņai, par sezonas devīzi izvirzot "Spēlē Pelša dēļ" ("Play for Pelssy"). Uzšuve ar šiem vārdiem rotā katra komandas hokejista spēles krekla iekšpusi, bet uz spēlētāju ķiverēm izvietota uzlīme ar Pelša numuru, iniciāļiem un Latvijas karogu.

Tāpat komandas ģērbtuvē pie sienas karājas uzbrucēja spēles krekls, bet vienības hokejisti neslēpj, ka šīs sezonas komandas sekmīgais sniegums ir veltīts tieši Pelšam.

Edgars Kulda ir Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas jaunākais brālis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!