Foto: F64

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans paudis sašutumu par iznākumu Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) balsojumā par tiesībām rīkot 2018.gada pasaules čempionātu.

Kā ziņojām, Latvija šai balsojumā saņēma 12 balsis, kamēr Dānija - 95.

"Man daudzi apsolīja, biju ar daudziem runājis, bet izrādās, ka visi meloja. Tāpēc arī biju sašutis," aģentūra LETA atzina Lipmans.

Tāpat LHF prezidents izteica nosodījumu Latvijas valdībai, kas neesot sniegusi solīto atbalstu.

"Valdība neizdarīja pat ne pussoli, un izrādās, ka tikai man vajag čempionātu," atzina Lipmans. "Es tiešām gribēju, lai čempionāts notiktu, bet balsotājiem nebija pārliecības, ka mūsu valdība ir ieinteresēta."

Latviju Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kongresā pārstāvēja vien Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR), tikmēr no Dānijas ieradušies gan divi ministri, gan arī Kopenhāgenas un Herningas pilsētu mēri. Šīs pilsētas uzņems 2018.gada pasaules čempionāta spēles.

Kā ziņots, pērn oktobrī Ministru kabinets atbalstīja Latvijas Hokeja federācijas vēlmi 2018.gadā Latvijā rīkot pasaules hokeja čempionātu un deleģēja toreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) nosūtīt atbalsta vēstuli Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF).

Lipmans neizslēdz iespēju, ka mūsu valsts varētu kandidēt arī uz 2019.gada pasaules čempionāta rīkošanu, jo pašlaik izskatās, ka Latvijai varētu nebūt konkurences.

"Rudenī mums būs jauna valdība, redzēsim, kā tā to uztvers. Šai valdībai čempionāts nebija vajadzīgs un arī valsts prezidentam nē," Lipmans atzina, ka amatpersonas interesi izrādījušas vien vārdos, bet ne darbos. "Ja es izcīnītu tiesības, varbūt viņi būtu pateikuši, ka nemaz nevajag turnīru. Vismaz mana sirds ir tīra, jo es cīnījos."

Komentējot IIFH kļūmīgo paziņojumu, ka LHF prezidents pēc balsojuma paziņojis par atkāpšanos no amata, Lipmans paskaidroja, ka esot "runājis krieviski", un tāpēc, iespējams, pārprasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!