Foto: Publicitātes attēli
Čehijas izlase Ivana Hlinkas piemiņas turnīrā, kas notiek Čehija un kurā spēlē astoņu valstu U-18 izlases, sagādājusi smagu zaudējumu Krievijas vienaudžiem, uzvarot ar 11:2 (2:1, 5:0, 4:1).

Līdzīga spēle šai mačā risinājās tikai pirmajā trešdaļā, kas noslēdzās ar 2:1 Čehijas izlases labā. Otrajā periodā čehi guva piecus bezatbildes vārtus un izvirzījās vadībā jau ar 7:1. Trešajā periodā pārpildītā Bržeclavas ledus halle pieprasīja desmitos vārtos, un viņi to dabūja - Jakubs Zboržils guva desmitos un pēc tam arī vienpadsmitos vārtus Čehijas izlases labā.

"Mēs brīdinājām spēlētājus, ka viņiem ir jāfokusējas uz spēli, neskatoties uz to, ka grupas kopvērtējumā viss jau ir skaidrs," saka Čehijas U-18 izlases treneris Jakubs Petrs. "Mēs gribējām pretiniekiem, kā Krievijas izlasei, parādīt, ka ar mums ir jārēķinās. Pateicos saviem spēlētājiem par to, ka šai mačā strādāja ar pilnu atdevi. Kā teicu pagājušogad, mums patīk neatlaidība, ar kādu spēlē Ziemeļamerikas komandas brīžos, kad viss jau ir skaidrs. Lieliski, ka arī mūsu hokejisti to parādīja."

Iepriekšējās spēlēs jaunie krievu hokejisti zaudēja Somijai (2:5) un ASV (4:7), un pirmo reizi šai turnīrā ieņēmuši pēdējo vietu grupā. Augstāku vietu par septīto Krievijas izlase ieņemt vairs nevar, un par to krievi cīnīsies ar jaunajiem slovāku hokejistiem.

A grupas uzvarētāji ir mājinieki, čehi, kas svinējuši uzvaru visās trijās spēlēs, tāpat kā B grupas līderi kanādieši.

Ivana Hlinkas piemiņas turnīrs, kas iepriekš saucās Junioru pasaules kauss un Klusā okeāna kauss, tiek uzskatīts par neoficiālo pasaules junioru čempionātu. Tas notiek kopš 1991.gada. Kopš 1997. gada tas notiek Čehijā un Slovākijā. Savulaik tajā piedalījušās tādas šodienas NHL zvaigznes kā Sidnijs Krosbijs, Jevgeņijs Malkins un Stīvens Stamkoss.

Visvairāk Hlinkas piemiņas kausā uzvarējusi Kanāda - 18 reizes. Krievija tajā triumfējusi trīs reizes, pa vienai uzvarai ir Zviedrijai un ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!