Foto: F64

Kārtējo zaudējumu hokeja Čempionu līgas spēlēs trešdien piedzīvoja pieredzējušā latviešu uzbrucēja Herberta Vasiļjeva pārstāvētā Vācijas komanda Krēfeldes "Pinguine", kas sacensībās joprojām cīnās bez iegūtiem punktiem.

J apakšgrupas piektās kārtas mačā "Pinguine" savā laukumā ar 3:4 (2:1, 0:0, 1:3) piekāpās "SonderjyskE" hokejistiem no Dānijas, trešajā trešdaļā nespējot nosargāt divu vārtu pārsvaru.

Vasiļjevs darbojās savas komandas otrajā maiņā, statistikā atzīmējoties ar vienu metienu pa vārtiem. Viņa lietderības koeficients palika neitrāls.

Piecās aizvadītajās spēlēs "Pinguine" komanda pie punktiem nav tikusi, ieņemot J grupas pēdējo, ceturto, vietu un vairs nepretendējot uz vietu nākamajā posmā. Bez punktiem turnīrā pašlaik cīnās vēl trīs citi klubi.

Kā ziņots, Latvijas izlases uzbrucēja Kobas Jasa pārstāvētā Čehijas komanda Liberecas "Bili Tygri" trešdien izcīnīja trešo panākumu Čempionu līgas turnīra apakšgrupu spēlēs. Aizvadītajā spēlē "Bili Tygri" savā laukumā ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) pieveica Vācijas vienību Ķelnes "Haie".

Jass mača statistikā ne ar ko neizcēlās, cīņu noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Ar deviņiem punktiem piecos mačos "Bili Tygri" A apakšgrupas kopvērtējumā pašlaik ieņem otro vietu, spēkojoties par dalību nākamā posma cīņās.

No citu Latvijas hokejistu pārstāvētajiem klubiem cīņu par vietu nākamajā posmā kārtu pirms grupu turnīra beigām turpina arī uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Norvēģijas vienība Stavangeras "Oilers".

Čempionu līgas pirmajā posmā 44 komandas sadalītas 11 apakšgrupās un tajā izspēlēs mačus līdz 8.oktobrim. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras grupas labākā komanda un piecas labākās no otrajās vietās palikušajām.

Sacensību fināls paredzēts nākamā gada februārī.

Sacensībās A licence piešķirta 26 komandām, kas pērnā decembra sākumā dibināja jauno Eiropas hokeja klubu čempionātu, ko nodēvēja par Čempionu līgu. Vēl 12 vienības ar B licenci tika izvēlētas sešās valstīs, kuru komandas dibināja turnīru, bet sešas komandas sacensībās iesaistījušās ar C licenci jeb speciālo ielūgumu. Uz to drīkstēja pretendēt komandas no Slovākijas, Norvēģijas, Dānijas, Francijas, Itālijas un Lielbritānijas.

Turnīra dibinātājvienības savās rokās tur galveno Čempionu līgas kontrolpaketi - to īpašumā atrodas 63% čempionāta akciju, kamēr sešu valstu līgām pieder 25%, bet IIHF - 12%.

Čempionu līgas pirmajā sezonā nepiedalās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas, bet sarunas par šo vienību iesaistīšanos otrajā sezonā turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!