Foto: DELFI

Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas komanda Astanas "Baris" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 3:4 (1:0, 1:2, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai, ko pārstāv uzbrucējs Jānis Sprukts.

Mača rezultātu piektajā minūtē atklāja Jevgēņijs Rimarevs, izvirzot "Baris" komandu vadībā, taču jau pašā otrā perioda sākumā Jegors Averins panāca izlīdzinājumu, bet 36.minūtē čehu uzbrucējs Jirži Novotnijs jau vadībā izvirzīja "Lokomotiv" komandu.

Tiesa, pašā otrās trešdaļas izskaņā Naidžels Douss rezultātu izlīdzināja, bet mazāk nekā sešas minūtes līdz pamatlaika beigām Sergejs Koņkovs no jauna vadībā izvirzīja viesus no Jaroslavļas. Tomēr pēdējās sekundēs pēc vārtsarga nomainīšanas pret sesto laukuma spēlētāju "Baris" panāca izlīdzinājumu, kad 43 sekundes pirms pamatlaika beigām vārtus guva Brendons Bočenskis.

Pagarinājumā neviena no komandām vārtus gūt nespēja, bet pēcspēles metienu sērijā izšķirošo "bullīti" realizēja Novotnijs.

Astanas komandas otrās maiņas aizsargs Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja tieši 21 minūti, pa to laiku četras reizes metot pa pretinieku vārtiem, kā arī otrā perioda ievadā nopelnot divu minūšu noraidījumu.

Savukārt Sprukts šajā mačā nepiedalījās.

Bārtuļa iepriekšējās divās sezonās pārstāvētais KHL klubs Doņeckas "Donbass" no Ukrainas valstī nestabilās situācijas dēļ šajā sezonā čempionātā nespēlē. Sezona raksturota kā kluba "akadēmiskais pārtraukums". Ar spēlētājiem un treneriem noslēgtie līgumi tikuši iesaldēti uz vienu gadu, bet tiem ļauts vienoties ar citām komandām par viena gada līgumiem.

"Baris" komandas galvenais treneris ir iepriekš "Donbass" vienībā strādājušais Andrejs Nazarovs, kurš gan pašlaik turpina izciest sešu spēļu diskvalifikāciju.

Gūtais panākums ļāvis "Lokomotiv" komandai ar astoņās spēlēs izcīnītiem deviņiem punktiem pakāpties uz Rietumu konferences 11.vietu, kamēr "Baris" ar 14 punktiem desmit spēlēs ir ceturtie Austrumu konferencē.

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam, salīdzinot ar pagājušo sezonu, paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas "Lev" no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekamu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība "Soči" un Toljati "Lada", kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, - un Helsinku vienība "Jokerit" no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!