Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā otro smago zaudējumu pēc kārtas otrdien piedzīvoja Zemga Girgensona pārstāvētais klubs Bufalo "Sabres", kuru trenē Teds Nolans un Artūrs Irbe.

Sezonas 17. spēlē "Sabres" ar 1:6 (0:1, 0:2, 1:3) zaudēja Sentluisas "Blues". Lai gan Nolans pirms spēles veica ievērojamas izmaiņas virknējumos un cerēja uz snieguma uzlabošanu, "Sabres" nācās piedzīvot otro sagrāvi pēc kārtas un ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Girgensons mačā nospēlēja 19:52 minūtes, izdarīja piecus metienus pa vārtiem, trīsreiz pielietoja spēka paņēmienu, divreiz bloķēja pretinieku metienus, kā arī uzvarēja astoņos no 18 iemetieniem. Spēli latviešu uzbrucējs pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Blues" rindās ar naturālo "hat trick" izcēlās Jori Lehtera, kurš izcēlās ar pirmo trīs vārtu gūšanu spēlē. Uzvarētājiem vēl divus vārtus guva Joakims Lindstrēms, bet vienus - Deivids Bakss. "Sabres" sastāvā ar vienīgo vārtu guvumu atzīmējās Tailers Eniss, kurš pēdējās trešdaļas pirmajā minūtē vairākumā samazināja starpību līdz 1:3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!