Foto: Publicitātes foto

Latvijas hokeja čempionāta kopvērtējuma pirmajā vietā trešdien atgriezās "Kurbads" komanda, kas savā laukumā nepārliecinošā cīņā ar 6:5 (1:1, 3:2, 2:2) uzvarēja vienu no sacensību pastarītēm "Ogre"/"Sāga 97".

Mača gaitā "Ogre"/"Sāga 97" spēja izvirzīties vadībā ar 1:0 un 2:1, uz ko "Kurbads" atbildēja ar trim pēc kārtas gūtiem vārtiem. Turpinājumā "Ogre"/"Sāga 97" trīs reizes pietuvojās līdz vienu vārtu atstatumam, turklāt 13 sekundes pirms mača beigām, kad rezultāts jau bija 5:6, tās spēlētājs Eduards Hugo Jansons neizmantoja uz "Kurbads" vārtiem nozīmēto soda metienu.

Aleksandrs Macijevskis, Renārs Undelis, Mārcis Zembergs un Jānis Bērziņš uzvarētāju sastāvā izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, bet vēl pa vieniem vārtiem guva Ēriks Bisenieks un Edgars Brancis.

Tikmēr pretinieku sastāvā Emīls Potāpovs tika pie diviem vārtiem un vienas piespēles, bet divus vārtus guva arī Juliāns Misjus. Vieni vārti un viena rezultatīva piespēle tika Vladislavam Adeļsonam.

"Kurbads" komanda uzvarējusi sešās turnīra spēlēs pēc kārtas.

Tikmēr četru zaudējumu sēriju pārtrauca "Liepāja", kas izbraukumā ar 6:1 (1:0, 1:1, 4:0) sagrāva Jūrmalas HASC. Pēc divām trešdaļām viesi atradās vadībā ar 2:1, bet noslēdzošajā trešdaļā guva četrus bezatbildes vārtus.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Māris Diļevka, bet pa reizei izcēlās Bruno Zabis, Miks Komuls, Valters Freijs un Sergejs Daņilovs. Vienīgos vārtus jūrmalnieku labā guva Augusts Valdis Vasiļonoks.

HASC komandas kontā tagad ir septiņi zaudējumi pēc kārtas.

Kopvērtējuma tagad "Kurbads" kontā ir 48 punkti 20 spēlēs, bet tai divus punktus zaudē "Mogo". Savukārt trešo vietu ar 40 punktiem ieņem "Liepājas" vienība.

Tikmēr 31 punktu 19 spēlēs ieguvusi "Zemgale"/LLU, no kuras par diviem punktiem atpaliek čempione "Rīga"/"Prizma". Turnīra tabulu noslēdz "Ogre"/"Sāga 97", kam deviņi punkti, un četrus punktus guvusī Jūrmalas HASC komanda.

Septiņas komandas piecos apļos aizvadīs 30 regulārā čempionāta spēles, kas ritēs līdz 7.martam. Regulārās sezonas uzvarētāji automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kas ierindosies no otrās līdz septītajai vietai. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepāja.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!