Foto: AFP/Scanpix

Krievu vārtsargs Jevgēņijs Nabokovs pirmdien no Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Tampabejas "Lightning" aizmainīts uz Sanhosē "Sharks" vienību, informē turnīra rīkotāji.

Netiek vēstīts, ko "Sharks" saņēmuši pretī par 39 gadus veco vārtsargu, taču Sanhosē klubs ziņo, ka vārtsargs trešdien nāks klajā ar paziņojumu saistībā ar savu hokejista karjeru. Sagaidāms, ka Nabokovs paziņos par karjeras beigām.

Nabokovs "Lightning" rindas papildināja pirms šīs sezonas, parakstot līgumu uz vienu gadu. Komandas sastāvā gan viņš aizvadīja tikai 11 spēles, kuru laikā izcīnīja vien trīs uzvaras. Pieredzējušais vārtsargs nedemonstrēja sekmīgu sniegumu, tāpēc pirms nedaudz vairāk kā nedēļas krievs tika izlikts neaizsargāto spēlētāju sarakstā, kur gan neviens cits NHL klubs Nabokovu neizvēlējās.

Savu veiksmīgāko NHL karjeras daļu Nabokovs aizvadīja tieši "Sharks" komandā, kas viņu 1994.gada draftā izraudzījās ar 219.numuru. Sanhosē klubā viņš aizvadīja desmit sezonas, bet pēc tam spēlēja arī Ņujorkas "Islanders" rindās.

Nabokovam pieder vairāki "Sharks" rekordi starp vārtsargiem - visvairāk spēļu (563), uzvaru (293) un "sauso" maču (50).

Pēc Nabokova došanās prom no "Lightning", atbrīvojās komandas otrā vārtsarga vieta, ko tagad ieņem talantīgais krievs Andrejs Vasiļevskis. Kā zināms, šīs NHL komandas fārmklubā spēlē arī latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!