Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā piektdien, kā prognozēts, ar pirmo numuru Edmontonas "Oilers" izvēlējās centra uzbrucēju Konoru Makdeividu.

Makdeivids bija NHL drafta galvenais favorīts jau ilgi pirms svinīgās ceremonijas. NHL apskatnieki uzskata, ka NHL draftā tik labs pirmais numurs nav bijis kopš Sidnija Krosbija, un Makdeividam prognozē spožu nākotni un līgas jaunās zvaigznes statusu jau pirmajā sezonā.

Veina Grecka dominances laikos "Oilers" no 1984. līdz 1990. gadam piecas reizes izcīnīja Stenlija kausu, tad tikai 2006. gadā Edmontonas klubs aizcīnījās līdz Stenlija kausa finālam, bet kopš tā laika ne reizi nav iekļuvis "play off". Ar Makdeivida atnākšanu "Oilers" cer pārtraukt neveiksmju sēriju un sākt būvēt potenciālo Stenlija kausa ieguvēju komandu.

Arī nākamajās trijās izvēlēs komandas nosauca centra uzbrucējus. Zemga Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" ar otro numuru izvēlējās Džeku Eihelu, Arzionas "Coyotes" ar trešo numuru draftēja Dilanu Stromu, bet Toronto "Maple Leafs" ar ceturto numuru izvēlējās Miču Marneru. Tikmēr Karolīnas "Hurricanes" ar piekto numuru izvēlējās aizsargu Noā Hanifinu, bet sešinieku noslēdza labākais eiropietis, čehu centra uzbrucējs Pavels Zaha, kurš nonāca Ņūdžersijas "Devils" sistēmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!