Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uzvaras Latvijas hokeja virslīgas mačā sestdien izcīnīja "Liepājas" un Rīgas "Prizma" vienības.

Vispirms "Liepāja" izbraukumā ar 6:2 (1:1, 3:0, 2:1) uzveica "Rīgu".

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Bruno Zabis, kuram arī viena rezultatīva piespēle.

Spēles rezultātu jau mača 16.sekundē atklāja Zabis, bet pēc četrām minūtēm mājinieki panāca neizšķirtu.

Turpinājumā liepājnieki otrajā periodā guva trīs bezatbildes vārtus, bet trešās trešdaļas sākumā viesi pievienoja vēl divus precīzus metienus. Trešā perioda vidū "Rīga" vienus vārtus atguva, bet uzvaru ar 6:2 svinēja "Liepājas" hokejisti.

Savukārt vēlāk "Prizma" ar 9:3 (4:0, 2:2, 3:1) viesos pārspēja "Rīga 99"/"Tukums" vienību.

Ar trīs vārtiem uzvarētāju labā izcēlās Vitālijs Hvorostiņins.

Pirmajā periodā viesi guva četrus bezatbildes vārtus, bet otrajā spēles nogrieznī katra komanda guva pa diviem vārtiem, ar 6:2 vadībā atrodoties "Prizma" hokejistiem.

Trešās trešdaļas sākumā mājinieki atguva vēl vienus vārtus, bet tad trīs reizes pēc kārtas precīzi bija "Prizma" spēlētāji, izcīnot uzvaru ar 9:3.

Latvijas virslīgas kopvērtējuma galvgalī atrodas "Mogo", kas deviņās spēlēs guvusi 21 punktu, bet par punktu atpaliek "Prizma". Tām ar 18 punktiem seko "Liepāja", bet Ogres "Kurbads" ar 15 punktiem septiņās spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā, kamēr "Zemgale"/LLU guvusi 13 punktus astoņos mačos.

Savukārt pie trīs punktiem desmit dueļos tikusi "Rīga", kamēr bez punktiem cīnās "Rīga 99"/"Tukums".

Pagājušajā nedēļā no turnīra oficiāli tika izslēgta bankrotējusi virslīgas komanda HASC/"Tukums". No tās čempionāta apritē palicis "Tukums", kas apvienojies ar hokeja skolas "Rīga" 1999.gadā dzimušajiem spēlētājiem.

HASC/"Tukums" hokejisti šosezon aizvadītajās sešās spēlēs cieta tikai zaudējumus, bet, tā kā komanda tiek tikai pārveidota, tās jau aizvadītās spēles paliks spēkā.

HASC jeb "Hokeja akadēmijas sporta centrs" virslīgā debitēja pagājušajā sezonā, spēles aizvadot Jūrmalā, bet pirms šīs sezonas pārcēlās uz Tukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!