Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas hokeja čempionāta līdervienība "Liepāja" sestdien veica varonīgu atspēlēšanos un pēcspēles metienu sērijā ar 5:4 (1:2, 0:2, 3:0, 0:0, 1:0) savā laukumā uzvarēja Ogres "Kurbadu".

Mača vidū "Liepāja" bija nonākusi iedzinējos ar 1:4, taču trešajā trešdaļā spēja gūt trīs bezatbildes vārtus, turklāt izlīdzinājuma ripu 27 sekundes līdz pamatlaika beigām pretinieku vārtos raidīja Dmitrijs Korņilovs.

Pagarinājumā neviena no komandām vārtus neguva, bet uzvaru "bullīšos" liepājniekiem nodrošināja tas pats Korņilovs.

"Liepāja" sastāvā ar diviem vārtiem atzīmējās Korņilovs, bet Mārim Diļevkam vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles. Tikmēr "Kurbads" sastāvā pa vieniem vārtiem un vienai piespēlei Tomam Hartmanim un Aleksandram Kerčam junioram.

Zīmīgi, ka šīs abas komandas savā starpā tiksies arī Latvijas kausa izcīņas pusfinālā.

Latvijas virslīgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 36 punktiem 16 spēlēs ieņem "Liepāja", kas tagad par trim punktiem apsteidz "Mogo".

Trešajā vietā ar 29 punktiem 17 dueļos ir "Prizma", no tās par punktu atpaliek 15 spēles aizvadījusī "Kurbads", bet vēl seši punkti mazāk "Zemgale"/LLU vienībai.

Savukārt pie pieciem punktiem 16 dueļos tikusi "Rīga", kamēr trīs punktus guvusi "Rīga 99"/"Tukums".

Kā zināms, oktobrī no turnīra tika izslēgta bankrotējusi virslīgas komanda HASC/"Tukums". No tās čempionāta apritē palicis "Tukums", kas apvienojies ar hokeja skolas "Rīga" 1999.gadā dzimušajiem spēlētājiem.

HASC/"Tukuma" hokejisti šosezon aizvadītajās sešās spēlēs cieta tikai zaudējumus, bet, tā kā komanda tiek tikai pārveidota, tās jau aizvadītās spēles palika spēkā.

HASC jeb "Hokeja akadēmijas sporta centrs" virslīgā debitēja pagājušajā sezonā, spēles aizvadot Jūrmalā, bet pirms šīs sezonas pārcēlās uz Tukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!