Foto: F64
Japānas hokeja izlase pārvarējusi Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīru, un septembrī Rīgā piedalīsies izšķirošajā kvalifikācijas kārtā par ceļazīmi uz 2018.gada olimpiskajām spēlēm.

Japāna uzņēma olimpiskās kvalifikācijas priekšsacīkstes, kur savu skatītāju priekšā ar 3:0 pārspēja Horvātiju, ar 7:0 sagrāva Rumāniju un ar rezultātu 2:1 uzveica Ukrainu, izcīnot pirmo vietu grupā.

Jau iepriekš bija zināms, ka turnīrā Rīgā par ceļazīmi uz 2018.gada olimpiskajām spēlēm sacentīsies Latvija, Vācija un Austrija, bet ceturtā komanda būs otrā labākā uzvarētāja no priekšatlases grupu turnīra. Tā izrādījās Japāna.

Cīņa par vietu olimpiskajās spēlēs notiks 2016. gadā no 1. līdz 4. septembrim. 2018. gada Phjončhanas olimpiskās spēles notiks no 9. līdz 25. februārim. Turnīra izspēles kārtība būs tāda pati kā Vankūveras un Soču olimpiskajās spēlēs.

Phjončhanas Olimpiskām spēlēm kvalificējušies bez atlases Kanāda, Zviedrija, Krievija, Somija, Čehija, ASV, Šveice, Slovākija un Dienvidkoreja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!