Foto: AP/Scanpix

Zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā svētdien piedzīvojusi latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda, kas savā laukumā ar 3:4 (1:1, 0:2, 2:1) piekāpās Pitsburgas "Penguins" hokejistiem.

Lai gan abas komandas pirmajā trešdaļā apmainījās vārtu guvumiem, "Penguins" hokejisti noslēdzošā perioda sākumā izvirzījās vadībā jau ar 4:1. Tiesa, noslēdzošajā spēles nogrieznī "Sabres" samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, kad pa vārtiem guva aizsargs Zaks Bogosjans un komandas kapteinis Braiens Džionta.

Bogosjans šajā mačā atzīmējās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 16 sekundes, metienus pa vārtiem neveicot, taču izceļoties ar diviem spēka paņēmieniem un trīs bloķētiem pretinieku raidījumiem. Latvietis dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Latvijas uzbrucējs šosezon piedalījies 48 mačos, guvis piecus vārtus, izdarījis astoņas rezultatīvas piespēles un nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Sabres" komanda ar 60 spēlēs izcīnītiem 55 punktiem ieņem septīto vietu Atlantijas okeāna divīzijas kopvērtējumā, bet Austrumu konferencē ir 14.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!