Foto: hokej.zlin.cz

Latviešu hokeja uzbrucējs Roberts Bukarts otrdien guva vārtus komandas uzvarā Čehijas augstākās līgas spēlē. Bukarta pārstāvētā "Zlin" izbraukumā ar 3:2 (2:0, 0:0, 1:2) pārspēja Vitkovices "Steel".

Latvijas hokejists šajā mačā guva vārtus pirmajā periodā, izvirzot "Ziln" komandu ar 1:0 vadībā.

Bukarts nopelnīja arī divas soda minūtes, izdarīja divus metienus, bloķēja trīs metienus un maču pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Kā zināms, Bukarts nesen pagarināja līgumu ar "Ziln" komandu uz divām sezonām. Pēc pirmās sezonas hokejists paša vēlēšanās gadījumā vienošanos varēs pārtraukt, lai dotos uz citu klubu.

Pašlaik 25 gadus vecais Bukarts "Zlin" komandai pievienojās sezonas pirmajā daļā, neilgi pēc tam, kad tika atbrīvots no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo".

Pievienošanās "Zlin" klubam izvērtās ļoti veiksmīga, jo latvietis 33 spēlēs izcēlies ar 19 gūtiem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm, turklāt tika nosaukts par decembra labāko spēlētāju Čehijas čempionātā.

Tikmēr trešo spēli pēc kārtas otrdien izlaida latviešu aizsargs Jēkabs Rēdlihs, bet viņa pārstāvētā līgas pastarīte Karlovi Vari "Energi" savā laukumā ar 3:5 (0:1, 2:1, 1:3) zaudēja "Olomouc" vienībai.

Čempionāta kopvērtējumā "Zlin" 48 spēlēs iekrājusi 72 punktus, kas tai dod astoto pozīciju, bet "Energie" ar 47 punktiem joprojām atrodas pēdējā - 14.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!