Foto: F64
Ļoti svarīgu uzvaru Latvijas hokeja virslīgas spēlē sestdien izcīnīja "Liepāja", kas ar rezultātu 3:1 (2:1, 0:0, 1:0) pārspēja Ogres "Kurbadu" un spēra ļoti platu soli pretim triumfam regulārajā sezonā.

Lai izcīnītu pirmo vietu, "Liepājai" noslēdzošajā mačā svētdien pietiks ar punktu pret kopvērtējuma pastarīti "Rīga 99"/"Tukums".

Sestdienas spēlē liepājnieki guva pirmos divus vārtus, kad izcēlās Iļja Makarovs un Māris Diļevka. Kaut vēl pirmajā trešdaļā vienus vārtus "Kurbadam" atguva Gatis Gricinskis, trešās trešdaļas ievadā Egils Kalns atjaunoja mājiniekiem divu vārtu pārsvaru.

Ja "Kurbada" komanda šajā mačā uzvarētu pamatlaikā, tā regulāro sezonu noslēgtu pirmajā vietā, bet tagad paliks tikai trešā, kas liks sacensties ceturtdaļfinālā.

Citā sestdienas spēlē "Zemgale"/LLU, iesildoties savstarpējai ceturtdaļfināla sērijai, ar 6:3 (1:0, 3:2, 2:1) savā laukumā apspēlēja "Prizmu". Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Raimonds Vilkoits un Māris Miezis.

Jau nākamajā nedēļā abas komandas uzsāks ceturtdaļfināla sēriju līdz trim uzvarām.

Tikmēr turnīra pastarīšu spēlē sestdien "Rīga" ar 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) apspēlēja "Rīga 99"/"Tukums" spēlētājus.

Pirms svētdien gaidāmās regulārās sezonas pēdējās spēles "Mogo" un "Liepājai" ir pa 67 punktiem, bet "Kurbards" turnīru noslēgusi ar 65 punktiem 30 mačos.

Ja "Liepāja" svētdien sensacionāli pamatlaikā zaudēs "Rīga 99"/"Tukums" komandai, tā kopvērtējumā paliks otrā, jo savstarpējās spēlēs ar "Mogo" guvusi sliktāku attiecību.

Ceturtā regulāro sezonu ar 54 punktiem noslēgusi "Zemgale"/LLU, savukārt pie 39 punktiem tika "Prizma". Vēl "Rīga" 30 spēlēs guva 14 punktus, bet kopvērtējuma pastarīte "Rīga 99"/"Tukums" tikusi pie sešiem punktiem.

Otrajā ceturtdaļfināla sērijā "Kurbads" spēkosies ar "Rīgas" hokejistiem, bet "Liepājas" un "Mogo" komandas jau automātiski kvalificējušās pusfinālam.

Kā zināms, oktobrī no turnīra tika izslēgta bankrotējusi virslīgas komanda HASC/"Tukums". No tās čempionāta apritē palicis "Tukums", kas apvienojies ar hokeja skolas "Rīga" 1999.gadā dzimušajiem spēlētājiem.

HASC/"Tukuma" hokejisti šosezon aizvadītajās sešās spēlēs cieta tikai zaudējumus, bet, tā kā komanda tika tikai pārveidota, tās jau aizvadītās spēles palika spēkā.

HASC jeb "Hokeja akadēmijas sporta centrs" virslīgā debitēja pagājušajā sezonā, spēles aizvadot Jūrmalā, bet pirms šīs sezonas pārcēlās uz Tukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!