Foto: F64

Par 80. Latvijas hokeja virslīgas čempionāta vērtīgāko spēlētāju atzīts HK "Liepāja" līderis Bruno Zabis, vēsta Latvijas Hokeja federācija.

Zabis par vērtīgāko spēlētāju Latvijas čempionātā tika atzīts pēc klubu pārstāvju aptaujas. Jāatzīmē uzbrucēja lieliskais sniegums finālsērijā pret HK "Kurbads" vienību, jo Zabis septiņās finālsērijas spēlēs guva četrus vārtus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles. Viņa kontā arī zelta vārti septītās finālspēles pagarinājumā.

Šajā sezonā Zabis regulārajā čempionātā 23 spēlēs guva 12 vārtus un izdarīja 29 rezultatīvas piespēles, bet 11 izslēgšanas spēlēs viņa kontā septiņi vārti un 12 piespēles. Viņš šajā sezonā 11 spēles uzspēlēja arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" sastāvā, 11 spēlēs izdarot divas piespēles.

Par čempionāta labāko vārtsargu ir atzīts HK "Liepāja" vārtsargs Vadims Miščuks, labākais aizsargs – Toms Bluks (HK "Kurbads"). Ogres komandas kapteinis 27 Latvijas čempionāta regulārās sezonas spēlēs sakrājis 34 (9+25) rezultativitātes punktus.

Par labāko uzbrucēju trešo gadu pēc kārtas atzīts HK "Kurbads" veterāns Aleksandrs Macijevskis, kurš 28 spēlēs nopelnīja 47 (13+34) rezultativitātes punktus. Par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju kļuva HK "Liepāja" uzbrucējs Māris Diļevka. Viņš 30 regulārās sezonas spēlēs guva 23 vārtus un atdeva 31 rezultatīvas piespēles, kopumā sakrājot 54 rezultativitātes punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!