Foto: F64
"Prizma" komanda otrdien Latvijas hokeja virslīgā ar 7:3 (3:1, 3:2, 1:0) uzvarēja "Pārdaugavas" vienību, tiekot pie pirmās uzvaras šajā sezonā.

"Prizma" pirmā perioda sākumā pēc Jāņa Pētersona, Kristapa Liepas un Viktora Lobačova metieniem trīs minūšu laikā panāca 3:0, savukārt pretinieki pirms pirmā pārtraukuma un otrā perioda sākumā divus vārtus atguva, kad precīzi bija Ņikita Zantmans un Gints Leitis.

Tomēr turpinājumā "Prizma" atkal nepilnās trīs minūtēs guva trīs vārtus, šoreiz izceļoties Jurijam Kļujevskim, Kristiānam Zeltam un otro reizi spēlē Lobačovam.

Pēc tam abas komandas vēlreiz apmainījās ar vārtu guvumiem, taču "Pārdaugava" pretinieku uzvaru apdraudēt nespēja.

Uzvarētājiem Lobačovs guva divus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, bet aizsargs Aleksandrs Baburins trīs reizes asistēja partneriem. Tikmēr zaudētājiem vārti un piespēle bija Andreja Maslovska rēķinā.

Abas komandas ir sporta skolas "Pārdaugava" pārstāves.

Virslīgas kopvērtējumā Ogres "Kurbada" un "Zemgale"/LLU komandām ir pa deviņiem punktiem, taču Ogres vienība ir aizvadījusi trīs, bet jelgavnieki četras spēles.

Ar sešiem punktiem divos mačos seko "Mogo", kā arī "Liepāja", kas aizvadījusi četras cīņas. Trīs punkti ir "Rīgai" un "Prizmai", kas aizvadījusi vienu spēli vairāk nekā tabulas kaimiņi, kamēr "Pārdaugava" ir zaudējusi visos četros savos mačos.

LETA jau ziņoja, ka iepriekšējo divu sezonu vicečempionei "Kurbadam", šosezon kluba budžets ir trīsreiz lielāks nekā citiem konkurentiem. Komandas mērķis savā 20.jubilejā ir valsts čempionu titula izcīnīšana.

Šosezon dalībai turnīrā pieteikušās septiņas komandas, kas aizvadīs piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot "play-off" cīņas.

Šogad virslīgu atstājusi pagājušās sezonas pastarīte "Rīga 99"/"Tukums", bet augstāko komandu sabiedrībā atkal ar divām komandām spēlē sporta skola "Pārdaugava".

Čempiona titulu kā mērķi šogad izvirzīja "Kurbads" un "Mogo", bet pagājušās sezonas spēcīgākā vienība "Liepāja" vēlas cīnīties par labāko trijnieku.

Pateicoties "Optibet" atbalstam, šogad atkal risināsies Latvijas kausa izcīņa hokejā un Zvaigžņu spēle. Kausa fināls būs 17.februārī, un šajā turnīrā eksperimentālā kārtā tiks izmēģināts pagarinājums formātā "trīs pret trīs", bet Zvaigžņu spēle 26.decembrī notiks Liepājā.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti "Liepājas" hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Kurbadu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!