Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunā sezona pagalam neveiksmīgi sākusies latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētajai vienībai Bufalo "Sabres", kas piedzīvoja zaudējumu pirmajā spēlē, turklāt mačā komanda palika bez vēl viena no saviem līderiem Evandera Keina.

Sezonas pirmajā mačā "Sabres" savās mājās ar 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) piekāpās Monreālas "Canadiens". Girgensons laukumā bija 11:39 minūtes, reizi meta pa pretinieku vārtiem, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja sešos no 11 iemetieniem, bet spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu.

Pirmajā perioda Brendans Galahers guva uzvarētājiem pirmos vārtos, bet otrajā trešdaļā Torijs Mičels dubultoja viesu pārsvaru. Trešā perioda 35. sekundē Mets Moulsons samazināja rezultāta starpību, dodot "Sabres" cerības uz izglābšanos spēlē, bet trešdaļas vidū Galahers ar saviem otrajiem vārtiem un Endrū Šovs nodrošināja "Canadiens" uzvaru ar 4:1.

Dienu pirms sezonas sākuma treniņā savainojumu guva Džeks Eihels, pirms tam jau bija zināms, ka sezonu "Sabres" sāks bez Kaila Okpozo un Raiana O'Reilija, bet tagad komanda palikusi arī bez Keina. Otrā perioda pēdējās sekundēs Keins iegāja uzbrukuma zonā un cīnījās par ripu ar "Canadiens" aizsargu Alekseju Jemeļinu, bet zaudēja līdzsvaru, nokrita un lielā tempā ietriecās apmalē, paliekot guļam uz ledus.

Keins steidzami tika nogādāts vietējā slimnīcā, kur viņam veica medicīniskas pārbaudes. Pagaidām komanda neziņo, cik nopietns ir hokejista savainojums.

Apmalē Keins ietriecās ar kreiso plecu, kuru viņam operēja 2015. gada februārī. Toreiz pēc operācijas viņš bija spiests izlaist visu atlikušo sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!