Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā ar rezultatīvu piespēli izcēlies latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, bet viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda nenoturēja trīs vārtu pārsvaru un ar rezultātu 3:4 pēcspēles metienu sērijā zaudēja Filadelfijas "Flyers".

Girgensons spēles 22. minūtē no asa leņķa uzmeta pa pretinieku vārtiem, ripa trāpīja pa Tailera Enisa nūju un lidoja vārtos. Tas bija pirmais 'gols' spēlē, bet latviešu hokejists guva savu otro rezultativitātes punktu sezonas piecos mačos, iepriekš viņš izcēlās ar vārtu guvumu.

Girgensons pret "Flyers" nospēlēja 11:54 minūtes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu un reizi bloķēja pretinieku metienu.

"Sabres" rindās divus vārtus guva Mets Mulsons, panākot rezultātu 3:0, bet noslēdzošajā trešdaļā Treviss Konesnijs, Breidens Šens un Marks Streits izlīdzināja rezultātu un ieveda spēli pagarinājumā. Uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešami pēcspēles metieni, kurā Jakubs Vorāčeks guva uzvaru nesošo "bullīti".

Šajā sezonā "Sabres" piecās spēlēs tikusi pie četriem punktiem, kas pagaidām dod 15. vietu Austrumu konferencē 16 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!