Foto: F64

Ar pirmo rezultativitātes punktu šīs sezonas Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionātā piektdien izcēlās latviešu uzbrucējs Rihards Bukarts.

Bukarta pārstāvētā Springfīldas "Thunderbirds" komanda piektdien savā laukumā ar 1:5 (0:1, 0:1, 1:3) piekāpās Bridžportas "Sound Tigers".

Latviešu uzbrucējs šajā mačā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli vienības vienīgajā vārtu guvumā, kad Logans Šovs 58.minūtē uzstādīja mača galarezultātu.

Bukarts šajā duelī metienus pa vārtiem neveica, bet cīņu noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Šosezon Bukarts piecu maču laikā nopelnījis vienu rezultatīvu piespēli un negatīvu lietderības koeficientu -2.

Tikmēr pie uzvaras tikusi cita Latvijas uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Sanhosē "Barracuda", kas savu skatītāju priekšā ar 4:0 (0:0, 4:0, 0:0) apspēlēja Beikersfīldas "Condors" hokejistus.

Jevpalovs šajā duelī izpildīja vienu metienu pa vārtiem, bet ar rezultativitāti neatzīmējās, cīņu noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Latvijas hokejists šosezon aizvadītajās trīs spēlēs pagaidām palicis bez rezultativitātes punktiem.

Vēl vienā AHL mačā pie uzvaras tikusi vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch", kas izbraukumā ar 4:3 (2:1, 2:1, 0:1) pārspēja Bingemtonas "Senators".

Latviešu vārtsargs šajā mačā palika rezervē, bet viņa konkurents Edamss Vilkokss atvairīja 24 no 27 metieniem.

Gudļevskis šosezon divos mačos vidēji ielaidis 3,77 ripas un atvairījis 82,8% pretinieku metienus.

AHL regulārā čempionāta kopvērtējumā Atlantijas divīzijā pašlaik savainotā uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" ar astoņiem punktiem piecos mačos ir pirmajā vietā, kamēr "Thunderbirds" ar sešiem punktiem ir ceturtā.

Tikmēr Ziemeļu divīzijas kopvērtējumā "Crunch" ar sešiem punktiem piecos mačos ir trešā, bet Klusā okeāna divīzijā "Barracuda" ar četriem punktiem trīs spēlēs atrodama trešajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!