Foto: LETA

Uzvaru Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē starp divām Latvijas hokejistu pārstāvētajām vienībām otrdien guva vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Šveices komanda "Lugano".

Aizvadītajā duelī "Lugano" savā laukumā ar 3:2 (1:2, 2:0, 0:0) pieveica uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvēto Cīrihes "ZSC Lions" vienību, kas arī nāk no Šveices.

Spēles pirmajā trešdaļā viesi guva divus vārtus 18 sekunžu laikā, kad precīzi bija zviedrs Dāvids Rundblads un Romēns Viks, tomēr turpinājumā ar trīs bezatbildes ripām atbildēja "Lugano", kuru rindās izcēlās Gregorijs Hofmans, Alesandro Kjesa un zviedrs Līnuss Klāsens.

Ķēniņš dueli iesāka savas komandas pirmajā virknējumā, tomēr vēlāk tika atbīdīts zemāk, viņš veica vienu metienu pa vārtiem.

Savukārt Merzļikins atvairīja 34 no 36 pretinieku raidījumiem.

Abu komandu atbildes spēle risināsies pēc nedēļas.

1/16 finālā "ZSC Lions" divu spēļu summā ar 9:3 pārspēja Vācijas komandu Volfsburgas "Grizzlys", bet "Lugano" ar 7:4 uzveica Čehijas komandu Plzeņas "Škoda".

Izslēgšanas turnīru sasniedza 32 no 48 komandām, kas piedalījās apakšgrupu cīņās, un sacensībās pilnībā dominē hokeja lielvalstu vienības - "play-off" kvalificējās astoņas komandas no Somijas, septiņas no Zviedrijas, sešas no Šveices, četras no Čehijas, trīs no Vācijas, divas no Slovākijas un pa vienai no Austrijas un Baltkrievijas. Ārpus "play-off" savukārt palika visas Polijas, Norvēģijas, Dānijas, Francijas un Lielbritānijas komandas.

No Latvijas hokejistu pārstāvētajiem klubiem IIHF Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā neiekļuva uzbrucēja Herberta Vasiļjeva pārstāvētais Vācijas klubs Krēfeldes "Pinguine", aizsarga Maksima Ponomarenko pārstāvētā Norvēģijas vicečempione "Lorenskog" un vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvētā Lielbritānijas čempione Šefīldas "Steelers".

Kā vēstīts, no 2017./2018.gada sezonas Čempionu līgā samazinās dalībnieku skaitu līdz 32 komandām, turklāt kvalificēties turnīram varēs vien pēc sportiskajiem rezultātiem.

Līdz šim 26 komandām, kas dibināja turnīru, bija A licence, tomēr turpmāk šādu priekšrocību šīm vienībām vairs nebūs. Sacensībās turpmāk piedalīsies 24 komandas no dibinātājlīgām (Zviedrijas, Somijas, Čehijas, Šveices, Vācijas, Austrijas), bet vienu valsti nepārstāvēs vairāk par piecām vienībām. Savukārt pārējās astoņas vietas aizpildīs komandas no citām līgām.

Turnīrā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.

Par iepriekšējās sezonas IIHF Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Zviedrijas vienība Gēteborgas "Frolunda", kas finālā ar 2:1 uzvarēja Oulu "Karpat" no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!